Επαναβεβαίωση στήριξης στη τουρκική διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020

Πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία, από τις 9 έως τις Ιουλίου η 41η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), με την παρουσία και ελλήνων βουλευτών (Παπακώστα – Σιδηροπούλου Κατερίνα , Τσουμάνης Δημήτρης, Αναστασιάδης Σάββας, Αβραμίδης Γαβριήλ). Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, κατατέθηκε, εκτάκτως, από την Τουρκική Αντιπροσωπεία, πρόταση, με την οποία ζητήθηκε η στήριξη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΣΕΠ, για τη διεκδίκηση των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων

του 2020.

Η Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου κατά την τοποθέτησή της, τόνισε πως, εάν η Κωνσταντινούπολη επιλεγεί να φιλοξενήσει τους Αγώνες, θα έχει τη στήριξη και τη παροχή τεχνογνωσίας από την Ελλάδα και εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Συνέλευσης, το γενικό θέμα: «Ο τουρισμός ως σημαντικός παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης: συνεργασία των χωρών της Μαύρης Θάλασσας».

Οι χώρες τάχθηκαν υπέρ ψηφίσματος, που κατέθεσε η Τουρκία, με το οποίο καταδίκασαν το τρομοκρατικό χτύπημα, στο Ρεϊχανλί, τον περασμένο Μάιο.

Παράλληλα, συζητήθηκαν, στην Ολομέλεια, επιμέρους θέματα, τα οποία απασχόλησαν τις Επιτροπές του Οργανισμού, κατά τους προηγούμενους μήνες.

Η Κατερίνα Παπακώστα ήταν εισηγήτρια, εκ μέρους της Ελλάδας, για τα ζητήματα συνεργειών των χωρών του ΟΣΕΠ σε ναυτικές διασώσεις, σε περιπτώσεις ατυχημάτων, καθώς και για την 20η επέτειο από την ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού, όπου υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας των χωρών της περιοχής, ως ένας βιώσιμος και αποτελεσματικός μηχανισμός προς όφελος των λαών της.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΣΕΠ, με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυσή της, βράβευσε την κυρία Παπακώστα, ως Αντιπρόεδρο Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, για τη συνεισφορά της στη διακοινοβουλευτική συνεργασία των λαών του Ευξείνου Πόντου, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την ενίσχυση οικονομικών συνεργασιών επ’ ωφελεία των λαών της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα