Μάχη διαφορετικών ψηφοδελτίων στον ΣΥΡΙΖΑ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η διαδικασία για την ανάδειξη νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς για την επιλογή των 200 μελών θα κατέλθουν ίσως και περισσότερα από τρία διαφορετικά ψηφοδέλτια. Από την ενιαία λίστα της πλειοψηφίας, αυτό της Αριστερής Πλατφόρμας, ενώ ακούγονται και προθέσεις ανεξαρτήτων συνέδρων να εκτεθούν σε ψηφοφορία.

Η

διαδικασία αρχίζει στις 11.30 το πρωί και οι εργασίες του Συνεδρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν το απόγευμα.

Χθες το Συνέδριο υπερψήφισε την πρόταση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την ενιαία λίστα εν όψει της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

«Το μήνυμα πρέπει να είναι ότι όλοι μαζί κάνουμε το βήμα, ειδικά τώρα, που όλη η κοινωνία είναι στα κάγκελα» επεσήμανε ο κ.Τσίπρας.

Εξάλλου, επειδή υπήρχαν και προτάσεις για διαφορετικές λίστες, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «η καθαρή λύση είναι όσοι επιλέγουν να είναι σε διαφορετική λίστα, να κατεβάσουν ξεχωριστό ψηφοδέλτιο» συμπληρώνοντας πως «δεν είναι καλή επιλογή γιατί απαγορεύει σε κάποιον να ψηφίσει από το άλλο. Αλλιώς ενιαία λίστα».

Παράλληλα, υπερψηφίστηκε και η πρόταση για απευθείας εκλογή προέδρου από το Συνέδριο. Η άλλη πρόταση ήταν ο πρόεδρος να εκλέγεται από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα