Εκτός υπηρεσίας και με τη «βούλα» του ΣτΕ υπόδικος εφοριακός

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου της Επικρατείας επικυρώθηκαν οι πειθαρχικές ποινές που είχαν επιβληθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα σε δύο εφοριακούς.

Επικυρώθηκε η πειθαρχική ποινή, που είχε επιβληθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα σε εφοριακό υπάλληλο, που φέρεται να ιδιοποιήθηκε 323.335.239 δρχ. (948.892,8 ευρώ) την περίοδο 1993-2001, που διαχειριζόταν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Δ.Ο.Υ Αττικής, κατόπιν λογιστικού και διαχειριστικού ελέγχου.

Μετά το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης, στο οποίο αναφερόταν

ότι ο εφοριακός ενήργησε κατά παράβαση των καθηκόντων του, ο Υπουργός Οικονομικών, τον παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος και ανάξιας διαγωγής υπαλλήλου εντός υπηρεσίας.

Σε βάρος του εφοριακού είχε ασκηθεί και ποινική δίωξη για υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ΄ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς το όφελος ήταν πάνω από 150 χιλιάδων ευρώ.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε την αρχική ποινή που του είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο από 14 χρόνια ποινή κάθειρξης σε 12 και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στα 3 από τα 5 χρόνια, ενώ με απόφαση του Αρείου Πάγου, η απόφαση του δικαστηρίου κατέστη αμετάκλητη.

Εν τέλει, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του εφοριακού με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή του, καθώς έκρινε πως διέπραξε τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της ανάξιας διαγωγής υπαλλήλου εντός υπηρεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα