Η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση προκαλεί αναταράξεις στη Βουλή

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, για το νέο φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Αρχικά, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, εμφανίστηκε ανοιχτός σε προτάσεις κομμάτων και βουλευτών, που θα στοχεύουν στη βελτίωση του νομοσχεδίου και υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ, τονίζοντας ότι παύει ένα καθεστώς ελέγχου και καθοδήγησης του κράτους στη δημόσια τηλεόραση.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου,

βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αντέδρασε έντονα στην αναφορά του κ. Σταμάτη, ότι δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για το μαύρο της ΕΡΤ αλλά αυτοί που εμποδίζουν τη λειτουργία της, καταλαμβάνοντας τους χώρους της και βγάζοντας πολιτικούς λόγους.

«Η χούντα το έκανε καλύτερα» υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να της απαντήσει ο κ. Σταμάτης: «Αν θέλατε να κάνετε ηρωικές σκηνές δεν θα τις έχετε. Ασκούνται πιέσεις, απειλές στους εργαζόμενους. Εμείς δεν θα πέσουμε σε αυτήν την παγίδα. Το ότι δεν έφυγε το μαύρο στη δημόσια τηλεόραση δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Εμείς δεν πάμε με τη λογική κάποιων. Εμείς είπαμε ότι θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια μίας ήπιας λύσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα