Τελεσίδικη η απόφαση για τη διαθεσιμότητα

Ως «τελεσίδικη» χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Στην συνάντηση, η κυβέρνηση μετέφερε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα σε όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο μέσα στο

επόμενο διάστημα, ή σε κάθε περίπτωση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίουυ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη λήξη της συνάντησης, «θα φύγουν άμεσα στα τέλη Ιουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνόμοι».

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποτελέσει τη βασική δεξαμενή για διαθεσιμότητα και απολύσεις. Αυτό που απομένει είναι να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση. Γι' αυτό θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων», συμπλήρωσε ο κ. Μπαλασόπουλος χαρακτηρίζοντας «αιτία πολέμου» την απόφαση της κυβέρνησης.

Η Δημοτική Αστυνομία θα καταργηθεί ως υπηρεσία, το 5%-10% από τους δημοτικούς αστυνόμους θα παραμείνουν στους δήμους, προκειμένου να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις και η πλειονότητα των υπολοίπων θα απορροφηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς», σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων Β. Πολυμερόπουλος. «Αυτή τη στιγμή βγαίνουν 6.000 άτομα σε διαθεσιμότητα, ενώ θα υπάρξει και επόμενο κύμα μετά από στοχευμένες παρεμβάσεις για διαθεσιμότητα και απολύσεις».

Ο κ. Πολυμερόπουλος άσκησε κριτική και στην ΚΕΔΕ σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από την πλευρά της ΚΕΔΕ. Λένε ότι θα συνεχισθεί αύριο η διαπραγμάτευση. Αλλά γιατί ακριβώς διαπραγματεύονται; Θα αντιδράσουμε. Δεν μπορεί η αξιοπρέπειά μας να καταρρακώνεται κι εμείς να παραμένουμε απαθείς»

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου έγινε η συνάντηση, ενώ πραγματοποίησαν πορεία προς την οδό Αγίου Κωνσταντίνου, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων. Οι δημοτικοί αστυνομικοί προτίθενται να προχωρήσουν σε συνεχόμενες απεργίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα