«Εργατικό ατύχημα» η επίθεση στην Κ. Κούνεβα υποστηρίζει το Πρωτοδικείο

Ως εργατικό ατύχημα χαρακτηρίστηκε η επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2008 η συνδικαλίστρια καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, σύμφωνα με πρωτόδικη απόφαση που έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά την Τρίτη, 18 Ιουνίου.

Η κα Κούνεβα ήταν γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών, έχοντας έντονη συνδικαλιστική δράση,

και είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της, ενώ μέχρι σήμερα, οι δράστες της επίθεσης δεν έχουν εντοπιστεί.

Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης της κ. Κούνεβα, Σταυρούλα Βολτέα, το δικαστήριο δέχτηκε ως σκεπτικό ότι «η επίθεση εναντίον της παθούσας έγινε αμέσως μετά την αποχώρησή της από την εργασία της κι ενώ η ίδια είχε ζητήσει επίμονα από τους εργοδότες της, την εταιρεία καθαρισμού «Οικομέτ» στον ΗΣΑΠ, αλλαγή βάρδιας από νύχτα σε πρωί και να τοποθετηθεί σε σταθμό πιο κοντά στην κατοικία της».

Έτσι, το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 250.000 ευρώ στην παθούσα από την εταιρεία «Οικομέτ», ωστόσο η κα Κούνεβα μπορεί να εισπράξει μονάχα 80.000 ευρώ έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση, καθώς η δίκη θα συνεχιστεί στο εφετείο.

Σημειώνεται, πως η επίθεση με βιτριόλι της προκάλεσε σημαντικές βλάβες τόσο στα εξωτερικά όσα και στα εσωτερικά της όργανα, με συνέπεια να υποβάλλεται σε συνεχείς επεμβάσεις στο εξωτερικό και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα