Διάβημα του ΥΠΕΞ στη Γερμανία για τις δηλώσεις Σόιμπλε κατά Βαρουφάκη

Με έντονο διάβημα προς το αρμόδιο υπουργείο της Γερμανίας απάντησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), αποδοκιμάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του Έλληνα ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά οι δηλώσεις Σόιμπλε, ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι «ανόητα αφελής» συνιστούν αντιδεοντολογική συμπεριφορά, που καθιστά

επιβεβλημένη την αντίδραση της Αθήνας.

«Σε θέματα επικοινωνίας μας έδωσες την εντύπωση του τέλειου. Μας έκανες ισχυρότερη εντύπωση απ” ότι στην ουσία, αλλά μπορεί να ήταν λάθος εντύπωση και μου λέει μη γελάτε», είπε ο κ. Σόιμπλε, σχετικά με διάλογο, που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, στο περιθώριο του Eurogroup της Δευτέρας 9 Μαρτίου και την απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το διάβημα και οι δηλώσεις της ελληνικής πλευράς κατά του Γερμανού ΥΠΟΙΚ εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο αντίδρασης από την Ελλάδα σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο με «δόγμα» ότι «καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη».

Εξάλλου, η Ελλάδα εκφράζει επίσης την ενόχλησή της για τις δηλώσεις εκπροσώπων της γερμανικής κυβέρνησης ότι για το Βερολίνο δεν υπάρχει θέμα πολεμικών αποζημιώσεων. «Ενόχληση» δημιουργήθηκε και από τη δήλωση της εκπροσώπου του γερμανικού ΥΠΕΞ ότι ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς δεν έθεσε το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του. Το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας πως «το θέμα των αποζημιώσεων ετέθη στη συνάντηση».

Πηγή: imerisia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα