Φθάνουν σήμερα στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group

Στην Αθήνα φτάνουν σήμερα οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ή Brussels Group, όπως έχει ονομαστεί, για να ελέγξουν τις δημοσιονομικές λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει η κυβέρνηση στους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ, ενώ παράλληλα γίνονται και συναντήσεις στις Βρυξέλλες για την συνεργασία που θα υπάρχει μεταξύ της κυβέρνησης

και του κλιμακίου αυτού.

Στις συναντήσεις που γίνονται στο Βέλγιο συμμετέχουν εκπροσωπόντας την πλευρά της ΕΚΤ ο Ράσμους Ρέφερ, την Κομισιόν ο Ντ. Κοστέλο και το ΔΝΤ ο Ρ. Γκογιάλ. Μετά από πολύωρη σύσκεψη πάρθηκε η απόφαση να έρθουν σήμερα στην Αθήνα οι άνθρωποι των τεχνικών κλιμακίων που θα έχουν επαφές με στελέχη του ΥΠΟΙΚ αλλά και άλλων υπουργείων, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και με θέματα τη δημοσιονομική κατάσταση και την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει τις 7 μεταρρυθμίσεις (για φορολογικά, τις 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα, την προστασία της α” κατοικίας κ.ά.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου άρχισαν από χθες το βράδυ να γράφουν τη νέα επιστολή, για τα δημοσιονομικά προς τους θεσμούς, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος.

Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικής πλευράς «το Brussels Group θα συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup και όποτε χρειάζεται θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται. Οι τεχνικές ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα δεν θα είναι στα υπουργεία ή στις υπηρεσίες του κράτους».

Πηγή: Έθνος

Keywords
Τυχαία Θέματα