ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ: Η πορεία της ΠΦΥ και τα αιτήματα των γιατρών

Την κατάσταση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) η οποία βρίσκεται σε οριακό σημείο, αλλά και το εργασιακό μέλλον των γιατρών…

Το κομμάτι της ΠΦΥ είναι στην κυριολεξία στον αέρα αυτή τη στιγμή και η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει τονίσει ότι πιθανότατα θα το επανασχεδιάσει. Την ίδια ώρα, από τα Κέντρα Υγείας λείπουν βασικές ειδικότητες, πολλές μονάδες είναι κλειστές, ενώ οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ, ζητούν άμεσα την πληρωμή των οφειλόμενων

και οι συμβασιούχοι έργου απαιτούν την επανένταξη στο σύστημα.

Ειδικότερα, στην πρόσκληση που απευθύνουν ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής (ΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ Αττικής) και ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Πειραιά (ΣΕΥΠΙΚΑ Πειραιά) αναφέρουν τα εξής:

«Συνάδελφοι η κατάσταση στην ΠΦΥ έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Καλούμαστε όλοι να θέσουμε όλα τα προβλήματα και να λάβουμε αποφάσεις.

Συνάδελφοι, το εργασιακό μας μέλλον δεν διαπραγματεύεται. Οι απολυμένοι συνάδελφοι μας απαιτούν δικαίωση. Οι ΠΑΑ απαιτούν την αναγνώριση της προϋπηρεσίας για μισθολογική ένταξη στο ΕΣΥ. Οι συνάδελφοι με δικαστικές αποφάσεις απαιτούν πολιτική λύση. Οι απλήρωτοι συνάδελφοι απαιτούν άμεσα την πληρωμή των οφειλόμενων. Οι συμβασιούχοι έργου απαιτούν την επανένταξη στο σύστημα.

Συνάδελφοι, είναι ευθύνη όλων μας να διαφυλάξουμε την ενότητα. Περισσότερο σήμερα χρειάζεται μαχητική διεκδίκηση. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί.

Σας καλούμε στη Γενική Συνέλευση για να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις που θα σηματοδοτήσουν τη νέα αρχή για την ΠΦΥ και το εργασιακό μας μέλλον.
Έχουμε προσκαλέσει στη Γενική Συνέλευση να παρευρίσκεται και ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής».

Πηγή: Onmed.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα