Οι μεταρρυθμίσεις επί τάπητος στη συνάντηση Τσίπρα- Γκουρία

Μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις και… πάλι μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι το ζήτημα που θα συζητηθεί διεξοδικά στη σημερινή συνάντηση, επί γαλλικού εδάφους (Παρίσι), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και εμπειρογνώμονες του Οργανισμού.

Σημειωτέον, πως μετά τη συνάντηση εργασίας, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου προς τα διεθνή

μέσα ενημέρωσης στις 16:30 ώρα Ελλάδας, ενώ στις 17.00 ο κ. Τσίπρας θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση, που διοργανώνει ο ΟΟΣΑ, με θέμα: «Η μεταρρύθμιση της Ελλάδας μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

Σημειώνεται ότι -εκτός από τον κ. Βαρουφάκη- τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο ταξίδι του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με δηλώσεις του χθες, εν όψει των επαφών στον ΟΟΣΑ, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «στόχος της συνάντησης είναι να βοηθηθούμε στην εκπόνηση ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος που να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό», ενώ υποστήριξε, ότι εκτός από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει δοθεί στους εταίρους, θα παρουσιάσει και άλλες.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης απέρριψε την έκφραση για «νέα εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ» χαρακτηρίζοντας τον όρο «ξεπερασμένο». «Μιλάμε για ένα νέο μεταρρυθμιστικό πακέτο που θα προκύψει από τη συνεργασία μας με τον Άνχελ Γκουρία και το προσωπικό του στον ΟΟΣΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα