Σακελλαρίδης: Παράλογο να σφίξει και άλλο το λουρί σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν

«Το να σφίξεις ακόμα περισσότερο το λουρί σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν είναι ένα μέτρο παράλογο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αποκλείοντας το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

Ερωτηθείς για το πώς η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα 6- 8 δισ., που απαιτούνται για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, απάντησε ότι «υπάρχουν τρόποι είσπραξης για αύξηση της ρευστότητας». «Δεν είναι λογικό να αυξήσεις τη φορολογία, αλλά να διευκολύνεις τους φορολογούμενους που χρωστάνε δισ. ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά

με τις σημερινές επαφές του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών στον ΟΟΣΑ σημείωσε ότι «στόχος είναι να βοηθήσει ο Οργανισμός στην καλύτερη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουμε προτείνει ως κυβέρνηση», σπεύδοντας μάλιστα να διευκρινίσει ότι «δεν υπάρχει καμία σχέση με την παλιά εργαλειοθήκη». «Έχουν να κάνουν με καλύτερη απόδοση φόρων μέσω καλύτερης διασταύρωσης, πάταξη της φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «το θέμα δεν είναι ενταγμένο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, καθώς πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο έχει να κάνει με απόδοση δικαιοσύνης».

«Αυτά τα θέματα η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να τα θέσει επιτακτικά επί τάπητος», επισήμανε, ενώ για τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης ανέφερε: «Ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι θα εξετάσει όλα τα δεδομένα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Από εκεί και πέρα τυχόν υπογραφή του είναι θέμα σοβαρό που αφορά και τον πρωθυπουργό. Το θέμα σε κάθε περίπτωση έχει τεθεί και από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά».

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα