"Μπαμ" από ΑΕΚ

Ο κακός σχεδιασμός του περσινού καλοκαιριού, η απειρία των ανθρώπων που βρίσκονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα και οι εκ των πραγμάτων δύσκολες συνθήκες -για να προσεγγίσεις παίκτες κλάσης- της κατηγορίας που θα συμμετείχε η ΑΕΚ, έφεραν την ομάδα να αγωνίζεται τις τελευταίες αγωνιστικές με μόνο έναν... κανονικό επιθετικό, τον Ντ' Ακόλ και κάποιους πιτσιρικάδες στους οποίους η «Ενωση» δεν μπορεί να ποντάρει.

Του χρόνου όμως, τα δεδομένα αλλάζουν κατά πολύ και παρόμοια λάθη δεν θέλουν να επαναληφθούν. Και αν ο σχεδιασμός

προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς (η ΑΕΚ έχει ήδη ολοκληρώσει 10 μεταγραφές), στη θέση που δείχνει να... πονάει περισσότερο, αυτή τη στιγμή, δεν έχει αποκτηθεί κανένας. O λόγος είναι προφανής. Εκεί θα πέσουν τα πολλά λεφτά κι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα προσπαθήσει να κάνει το «μπαμ» του καλοκαιριού.

Στη γραμμή κρούσης σίγουρος για τη νέα σεζόν είναι μόνο ο Ιβάν Μπρέτσεβιτς, χωρίς να σημαίνει πως έχει «κλειδώσει» θέση βασικού, παρά την εξαιρετική χρονιά που έχει πραγματοποιήσει φέτος. Από εκεί και πέρα, δύσκολα κάποιος νεαρός θα παραμείνει (πιθανότητες έχει μόνο ο Τσεβάς), ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η υπόθεση του Ντ' Ακόλ. Γι' αυτό και δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν θα αποκτηθεί ένας ή δύο φορ. Αν ο Βραζιλιάνος προλάβει το... τρένο, τότε πιθανότατα η ΑΕΚ θα κινηθεί για ένα στράικερ, ειδάλλως για δύο. Οι τρεις αυτοί, συν τον Αραβίδη (μπορεί να παίξει και στην κορυφή), πιθανότατα θα συνθέσουν το καρέ της επιθετικής γραμμής. Ομως, για να ολοκληρωθεί το παζλ, θα χρειαστεί αρκετή υπομονή καθώς οι ποδοσφαιριστές που παίζουν... δυνατά δεν μπορούν να συζητήσουν πριν από το τέλος των πρωταθλημάτων.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η «SD» σάς είχε αποκαλύψει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον επιθετικό του Ατρομήτου και σας είχε τονίσει πως αποτελεί τον διακαή πόθο του Νίκου Λυμπερόπουλου. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, καθώς ο 5ος σκόρερ της Super League (13 τέρματα), που φλερτάρει με τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ, δεσμεύεται με έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο στον Ατρόμητο και η υπόθεσή του θα ξεκαθαρίσει μετά το τέλος των πλέι οφ. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, αν η «Ενωση» αποφασίσει να κινηθεί για την απόκτησή του, δεν θα χρειαστεί να δαπανήσει περισσότερα από 100 χιλ. ευρώ.

ΡΑΦΙΚ ΤΖΕΜΠΟΥΡ

Δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες του στην Αγγλία και τα δημοσιεύματα της χώρας τον φέρνουν στην έξοδο, ακόμα και με λύση του συμβολαίου του. Η εκτίμηση του Μελισσανίδη για τον Αλγερινό φορ είναι δεδομένη κι αν μείνει τελικά ελεύθερος ή πουληθεί με ένα μικρό αντίτιμο, τότε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να κινηθεί για την απόκτησή του και να κάνει το «μπαμ» του καλοκαιριού. Αλλωστε, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είχε ξεκαθαρίσει στον «τίγρη» ότι θα επέστρεφε ακόμα και στη Football League.

ΞΕΝΗ ΑΓΟΡΑ

Εκτός από τις περιπτώσεις του Παπαδόπουλου και του Τζεμπούρ, η ΑΕΚ εξετάζει και άλλους παίκτες από το εξωτερικό. Στα χέρια των Μπάγεβιτς-Λυμπερόπουλου βρίσκεται ήδη μια μεγάλη λίστα για κάθε... γούστο, η οποία δεν περνάει απαρατήρητη. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, διερευνητικές επαφές έχουν γίνει ήδη. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πιθανή συνεργασία της «Ενωσης» με τη Λεβερκούζεν, που μπορεί να προκύψει κι από εκεί κάποια καλή περίπτωση, έστω και με μορφή δανεισμού.

Πηγή: SportDay

Keywords
Τυχαία Θέματα