Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στο Αφγανιστάν

«Στις 5.00 μ. μ. (3.30 μ. μ. ώρα Ελλάδας) ολοκληρώσαμε τη διαδικασία και κλείσαμε όλα τα εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο Νουρ Μοχάμαντ Νουρ, εκπρόσωπος της εκλογικής επιτροπής του Αφγανιστάν, όπου σήμερα διεξήχθησαν οι προεδρικές εκλογές.

«Σε όσους περίμεναν στην ουρά πριν από τις 5.00 μ. μ. θα επιτραπεί να ψηφίσουν» , ακόμη και μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων» είπε και συνέχισε προσθέτοντας:

«Η συμμετοχή

ήταν πραγματικά καλή. Η πλειονότητα συμμετείχε στις εκλογές αυτές. Ήταν μια επιτυχημένη εκλογική διαδικασία».

Νωρίτερα σήμερα 12 εκατομμύρια ψηφοφόροι να προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα προκειμένου να επιλέξουν τον διάδοχο του Χαμίντ Καρζάι, στην πρώτη δημοκρατική μετάβαση εξουσίας στη χώρα μετά τον πόλεμο του 2001.

Οκτώ υποψήφιοι επιζητούν τη λαϊκή εντολή προκειμένου να αναλάβουν την προεδρία του Αφγανιστάν, δεδομένου ότι ο κ. Καρζάι δεν έχει το συνταγματικό δικαίωμα να διεκδικήσει τρίτη συναπτή θητεία μετά από 12 χρόνια στον προεδρικό θώκο.

Οι εκλογές-ορόσημο επισκιάζονται από την επίθεση εναντίον δυο δημοσιογράφων την Παρασκευή, αλλά και την πολύμηνη αιματηρή εκστρατεία των Ταλιμπάν που έχει ως στόχο να εκτροχιάσει την εκλογική διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα