Ατομικό τεστ διάγνωσης AIDS για όλους, από το σπίτι!

Έλαβε το "πράσινο φως" από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για να κυκλοφορήσει στην αγορά το ατομικό τεστ διάγνωσης για το AIDS.
Πρόκειται για ένα μοναδικό και πρακτικό τεστ για την διάγνωση του ιού HIV, που προκαλεί την ασθένεια του AIDS,

ένα τεστ το οποίο ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κάνει μόνος του στο σπίτι και να έχει άμεσα και το ανάλογο αποτέλεσμα.

Το τεστ σιέλου ονομάζεται OraQuick In-Home HIV Test και μόλις έλαβε τελικά την έγκριση για την κυκλοφορία του στις ΗΠΑ.
Όσον αφορά στη διαδικασία για την εξέταση είναι πολύ απλή. Ο ενδιαφερόμενος θα ακουμπά τη γλώσσα του σε μια λεπτή επιφάνεια που παρομοιάζεται με χάρακα και με αυτό τον τρόπο, μεταφέροντας σάλιο θα γίνεται η δειγματοληψία και τα αποτελέσματα εμφανίζονται άμεσα, εντός 20-40 λεπτών.

Η εταιρεία παρασκευής του τεστ αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει στα φαρμακεία τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Το συγκεκριμένο τεστ -με την μορφή που έχει- αναμένεται να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη διάγνωση της ασθένειας, καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι 1 στους 5 από τους φορείς του ιού του AIDS στις ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Μάλιστα, το Κέντρο Έλεγχου και Πρόληψης των Ασθενειών αναφέρει ότι πολλά από τα 50.000 ετήσια κρούσματα της ασθένειας είναι άτομα που δεν ξέρουν ότι έχουν προβληθεί από τον ιό.

Επίσης, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ θεωρεί ότι το OraQuick δίνει μία εναλλακτική λύση σε ανθρώπους που θέλουν να εξεταστούν. Όμως, εκφράζει κάποιες επιφυλάξεις για το κατά πόσο ακριβές είναι. Κλινικές έρευνες απέδειξαν ότι η ακρίβεια του τεστ ανέρχεται στο 92%.

Keywords
Τυχαία Θέματα