ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

14:10 4/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Έκτακτη εισφορά στα υψηλά εισοδήματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις με στόχο την είσπραξη επιπλέον 7,2 δισ. ευρώ φέτος και 6,1 δισ. ευρώ το 2013, ετοιμάζει η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας

Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο γαλλικό προϋπολογισμό, προκειμένου να αντισταθμιστεί η μείωση των εσόδων από την επιβράδυνση της οικονομίας, η κυβέρνηση του Φρ. Ολάντ σχεδιάζει την αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τα νοικοκυριά με τα μεγαλύτερα εισοδήματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σχέδια που

παρουσίασε στην εθνοσυνέλευση σήμερα, η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή έκτακτης εισφοράς μόνο για φέτος σε εκείνα τα νοικοκυριά με τα υψηλά εισοδήματα καθώς και στις μεγάλες επιχειρήσεις, κυρίως  τράπεζες και ενεργειακές εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν μετοχές σε πετρελαϊκούς ομίλους.

Το επίπεδο των φόρων και των υποχρεωτικών εισφορών, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, θα ανέλθει από το 43,9% του ΑΕΠ πέρυσι στο 46,2% το επόμενο έτος

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στα μέσα του Μαΐου, έχει δηλώσει πως οι πλουσιότεροι Γάλλοι θα πρέπει να εισφέρουν το μερίδιο που τους αναλογεί καθώς η χώρα προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμά της από το 5,2% του ΑΕΠ της πέρυσι σε 4,5% φέτος και στο 3%, το καθορισμένο όριο από την ΕΕ, το 2013 παρά την αποτελμάτωση της οικονομίας και τον αυξανόμενο λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ.

Ακόμα η κυβέρνηση της Γαλλίας ανακοίνωσε το πάγωμα δαπανών ύψους 1,5 δισ. ευρώ εντός 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα