Οι Η.Π.Α. στηρίζουν την νέα ελληνική κυβέρνηση!

Την υποστήριξη της Ουάσιγκτον και του Προέδρου Μπ. Ομπάμα για το έργο της νέας ελληνικής κυβέρνησης, έλαβε από τον εν Ελλάδι πρέσβυ των Η.Π.Α., κο Ντάνιελ Μπένετ Σμίθ, ο υπουργός κος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η δήλωση στήριξης έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών, κατά την διάρκεια της πρώτης -μετά την ορκωμοσία της νέας ελληνικής κυβέρνησης- συνάντησής των δύο ανδρών.

Επίσης, ο κ. Σμιθ, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα

η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Επιπλέον, συζητήθηκε ένα μεγάλο εύρος -κοινού ενδιαφέροντος- διμερών και περιφερειακών θεμάτων.

Κατά την διάρκεια των συζητήσεων δόθηκε έμφαση στις δυνατότητες διμερούς συνεργασίας όσον αφορά τους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού.

Μεταξύ άλλων, εξετάστηκε και το θέμα της γενικότερης ελληνικής θέσης έναντι στο συριακό ζήτημα, τα ελληνοτουρκικά και βεβαίως το κυπριακό, δεδομένου και του ότι ο κ. Αβραμόπουλος μόλις επέστρεψε από την επίσημη επίσκεψη στην Λευκωσία, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τους πολιτικούς αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων.

Σχετικά με το κυπριακό ο κος Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κο Χρυσόστομος, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα κατά την επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου στην Κύπρο.

Κατά το πέρας στης εν λόγω συνάντησης, ο Έλλην υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε το ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Κύπρου με όλες τις δυνάμεις της, στον αγώνα για την επίλυση του Κυπριακού!».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναφέρθηκε -με την ευκαιρία αυτή- στην οικονομική κρίση που σοβεί στην Κύπρο, εκφράζοντας την λύπη του για την προοπτική να περάσει η Κύπρος υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ.


Keywords
Τυχαία Θέματα