Αναγκαστικοί γάμοι για 700 εκατομμύρια γυναίκες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Περισσότερες από 700 εκατομμύρια είναι σε όλο τον κόσμο οι γυναίκες που υποχρεώθηκαν να παντρευτούν όταν ακόμη ήταν ανήλικες, ενώ πάνω από 130 εκατομμύρια είναι τα νεαρά κορίτσια που υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων, όπως καταγγέλλει η UNICEF.

Η καταγγελία αυτή έγινε στην πρώτη διεθνή διάσκεψη κατά των αναγκαστικών γάμων και της κλειτοριδεκτομής, η οποία διοργανώνεται στο Λονδίνο σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα νέα

στοιχεία της οργάνωσης που παρουσιάστηκαν στη «Σύνοδο για τα Κορίτσια», από τα 700 εκατ. γυναικών-θυμάτων αναγκαστικών γάμων, τα 250 εκατομμύρια παντρεύτηκαν πριν ακόμη συμπληρώσουν τα 15 τους χρόνια, ενώ σχεδόν το 50% των αναγκαστικών αυτών γάμων καταγράφεται στην Ασία.

Όσον αφορά τώρα τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων, που είναι ευρέως διαδεδομένος σε 29 χώρες της Αφρικής, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προανήγγειλε νέα βρετανική νομοθεσία που προβλέπει ποινική δίωξη των γονέων που δεν προστατεύουν τα κορίτσια τους από αυτή τη βάρβαρη πρακτική.

Το άρθρο Αναγκαστικοί γάμοι για 700 εκατομμύρια γυναίκες εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα