Ανάπτυξη 0,7% προβλέπει το ΙΟΒΕ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ανάπτυξη 0,7% προβλέπει το ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών), στην τριμηνιαία έκθεση του, στην οποία όμως επισημαίνει τον κίνδυνο αδράνειας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση στις προσπάθειες για χρηματοδότηση νέων παραγωγικών επενδύσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα προέλθει από την αύξηση της ιδιωτικής

κατανάλωσης κατά 1%, και από την καλή πορεία του ελληνικού τουρισμού., ενώ για την ανεργία η εκτίμησή του είναι ότι θα περιοριστεί στο 26,7% στο τέλος του έτους.

Στην έκθεση τονίζεται επιπλέον πως “αντί οικονομικές ομάδες να ελπίζουν αφελώς και μονομερώς ότι η παλαιά ισορροπία είναι συνολικά διατηρήσιμη, θα ήταν προσφορότερο να γίνουν κοινή συνείδηση οι υψηλές παραγωγικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και να υποστηριχθεί συνολικά μια τέτοια προσπάθεια.”

Παράλληλα, το ΙΟΒΕ σημειώνει ότι η πραγματοποίηση 6.500 απολύσεων στο Δημόσιο από τις συνολικά 15.000 που έχουν προγραμματιστεί για τη διετία 2013-2014, θα λειτουργήσουν ανασχετικά στην υποχώρηση της ανεργίας.

Αναφορικά με τις τράπεζες, το ΙΟΒΕ θεωρεί αρκετά πιθανό τα stress tests της ΕΚΤ να αναδείξουν μικρές ή και μηδενικές πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες.

Το άρθρο Ανάπτυξη 0,7% προβλέπει το ΙΟΒΕ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα