«Αυτή η ομάδα αποτελεί ένα πρωτοποριακό μπασκετικό κίνημα»

Ο πρωτομάστορας των φετινών επιτυχιών του Ολυμπιακού Ντούσαν Ίβκοβιτς, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Goal» μίλησε για όλους και για όλα. Αρχικά ανέφερε πως οι φετινοί θρίαμβοι επήλθαν από ικανότητα και όχι τύχη, ενώ μίλησε συν τοις άλλοις για το «χώσιμο» στους παίκτες του στη διάρκεια της σεζόν, για τον… νομπελίστα Ομπράντοβιτς και για τα παράπονα για τη διαιτησία.

Για την πίεση:

«Ναι, είχα πει στην αρχή της χρονιάς πως ο Ολυμπιακός

δεν κυνηγάει κάτι συγκεκριμένο. Δεν ήθελα να προσθέσω κι άλλη πίεση στα παιδιά, σε μια ομάδα που δέχεται τόση πίεση τα τελευταία 15 χρόνια. Πράγματι τα παιδιά ανταποκρίθηκαν, δούλεψαν και επειδή θέλω να είμαι τίμιος με τη δουλειά μας οφείλω να πω ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε φέτος το πιο σύγχρονο μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη».

«Μας σταματούσαν μόνο με τάιμ άουτ»

«Δεν με νοιάζουν οι τίτλοι. Θα έλεγα το ίδιο ακόμη κι αν δεν είχαμε κατακτήσει κανέναν. Μόλις βρίσκαμε ρυθμό και αρχίζαμε να τρέχουμε, ο μόνος τρόπος για να μας σταματήσει κανείς ήταν να πάρει τάιμ άουτ! Ήμουν σίγουρος ότι αυτή η ομάδα θα καταφέρει να φτάσει σε σημείο να συνεννοείται με τα μάτια. Είμαι περήφανος γιατί όλα μπήκαν σε μια σειρά και ο Ολυμπιακός θριάμβευσε από ικανότητα και όχι από τύχη, ενώ παρουσίασε ένα καινούριο μοντέλο. Γεννήσαμε κάτι νέο. Όπως είπα και το Σάββατο, αυτή η ομάδα αποτελεί ένα πρωτοποριακό μπασκετικό κίνημα».

«Νομπελίστας ο Ομπράντοβιτς»

«Στην προετοιμασία μας για τους τελικούς της Α1 δουλέψαμε μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρεια για να καταφέρουμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, που είναι πολύ έμπειρη ομάδα και έχει έναν Νομπελίστα προπονητή και το καλύτερο δίδυμο στην Ευρώπη με Διαμαντίδη – Μπατίστ. Για μένα όμως η κατάκτηση της Ευρωλίγκας ήταν πιο σημαντική, αφού αποκλείσαμε διαδοχικά τις Σιένα, Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Για τα γκάζια στους παίκτες:

«Με το Μαρούσι έφτασα στα όρια της παράκρουσης. Κατάλαβα ότι δεν τα δίνουν όλα και διαλέγουν παιχνίδια. Οι πρόεδροι δεν ήθελαν να βγει προς τα έξω και το κρατήσαμε στα αποδυτήρια. Τους προειδοποίησα όμως πως αν ξανασυμβεί θα φτύσουν το γάλα της μάνας τους. Ωστόσο, μετά το ματς με το Ρέθυμνο στις 5 Νοεμβρίου η απόδοσή τους ήταν απαράδεκτη. Τότε λοιπόν επιβάλαμε πρόστιμο 30% στις μηνιαίες αποδοχές τους και ενώ ήταν τρεις μήνες απλήρωτοι. Τους ενημέρωσα επίσης ότι το χειρότερο που μπορούσαν να κάνουν είναι να με αναγκάσουν να χρησιμοποιήσω τον εσωτερικό κανονισμό. Στο τέλος βέβαια τα πήραν πίσω τα λεφτά τους».

«Πέρυσι δεν γίναμε ποτέ ομάδα»

«Δεν ήταν και δεν έγιναν ποτέ ομάδα. Τους έκανα μια φορά το τραπέζι και τρελάθηκα που τους είδα να έχουν τα κεφάλια κατεβασμένα, να μη μιλάνε μεταξύ τους και να περνάνε την ώρα τους στέλνοντας μηνύματα από τα κινητά τους τηλέφωνα».

Για την επιστροφή του:

«Έλεγα ότι σε καμία ομάδα δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω. Ένας πρόεδρος μιας ομάδας κάποτε μου είχε προτείνει να επιστρέψω και του είπα άσ’ το να μείνουμε φίλοι. Πρόπε
Keywords
Τυχαία Θέματα