Υπό αμφισβήτηση η αγορά των 6 επιπλέον Rafale από τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια;

Όπως έχουμε γράψει το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραγγέλνει μαχητικά αεροσκάφη όπως παραγγέλνει σουβλάκια! Μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια η Ελλάδα κάνει τρεις διαφορετικές συμβάσεις για να φθάσει τα 30 μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Μάλλον δεν ήταν πολύ βέβαιος για τις επιλογές τους αν και όλοι χειροκροτήσαμε και γράψαμε για την ορθότητα της επιλογής. Ακόμη κι όσοι για χρόνια...γελούσαν με τα Rafale.Παρόλα
αυτά ο κ.Μητσοτάκης όπως ήταν υποχρεωμένος να κάνει αν είχε στοιχειώδη λογική και σχέδιο, αντί να πάει και να διαπραγματευθεί σοβαρά με τους Γάλλους την αγορά 30 μαχητικών αεροσκαφών , απαιτώντας «επιστροφές» στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, «σαλαμοποίησε» την αγορά και δεν πήρε απολύτως τίποτα για τη χώρα.Ωστόσο φαίνεται ότι η αγορά έξι ακόμη Rafale αμφισβητείτε από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ αναφέρει:

«Όσον αφορά τα F-35, η επιστολή LoA θα έρθει σύντομα προς έγκριση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη σχεδίαση και ναυπήγηση των Φρεγατών Constellation. Είναι κομβικής σημασίας προγράμματα, όχι μόνο για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, αλλά και για τις δυνατότητες των Ναυπηγείων μας. Η προμήθεια επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών Rafale μπορεί να πραγματοποιηθεί εφόσον υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, κυρίως από την πώληση παλαιοτέρων αεροσκαφών.»

Δηλαδή αν δεν πουληθούν παλαιά μαχητικά δεν θα αγοραστούν τα 6 Rafale;Να οργανωθούμε παιδιά...

The post Υπό αμφισβήτηση η αγορά των 6 επιπλέον Rafale από τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα