Μεξικό: πέντε διαμελισμένα πτώματα εντόπισαν οι αρχές

Πέντε διαμελισμένα πτώματα μέσα σε πλαστικές σακούλες ανακάλυψαν οι αρχές στην πολιτεία Σιναλόα του βορειοδυτικού Μεξικό στις 05:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας και του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας.

Την αστυνομία ενημέρωσαν οι κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με τους οποίους τα πτώματα είχαν αφεθεί κοντά σε ένα γήπεδο μπέιζμπολ στην πολιτειακή πρωτεύουσα Κουλιακάν, 1.200 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της χώρας.

Οι αρχές θεωρούν ότι πίσω από το συγκεκριμένο

έγκλημα κρύβονται συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Μαζί με τις σακούλες βρέθηκε ένα μήνυμα που κατηγορούσε τις πολιτειακές αρχές ότι προστατεύουν τον Χοακίν "Ελ Τσάπο" Γκουσμάν, τον επικεφαλής του καρτέλ Σιναλόα και έναν από τους πιο καταζητούμενους κακοποιούς σε διεθνές επίπεδο. Ο Γκουσμάν έχει γεννηθεί στη Σιναλόα και παραμένει φυγάς μετά την απόδρασή του από μια μεξικανική φυλακή το 2001. Στην πολιτεία μάχονται η δική του συμμορία, το καρτέλ Σιναλόα, με αυτά των αδελφών Μπελτράν Λέιβα και τους Σέτας για τον έλεγχο των οδών μεταφοράς ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ.

Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μεξικό τα τελευταία πέντε χρόνια σε επεισόδια βίας που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα.

πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα