ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

09:31 6/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Με μια ειδική ηλεκτρονική κάρτα, μέθοδος που χρησιμοποιείται ήδη σε ευρωπαϊκές χώρες, στην οποία θα καταγράφονται όλα τα δεδομένα ασθενείας, δεν αποκλείεται να προμηθευτούν οι ασφαλισμένοι στο μέλλον.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Το μέλλον της ασφαλιστικής κάλυψης των Ελλήνων πολιτών ίσως αποτελέσει η προσωπική ηλεκτρονική κάρτα υγείας, η οποία θα παρέχει την πλήρη εικόνα της υγείας και των αναγκών περίθαλψης

του κάθε ασφαλισμένου.

Μάλιστα, η δημιουργία μιας τέτοιας κάρτας αποτελεί πάγιο αίτημα του ιατρικού κόσμου και τέθηκε σε πρόσφατη συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) με τους επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον φορέα που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα και αναμένεται στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ να ενσωματωθεί ειδικό πρόγραμμα που, σε πρώτη φάση, θα καταγράφει τις φαρμακευτικές θεραπείες και πορεία του ασθενή.

Εάν ποτέ λειτουργήσει πλήρως θα παρέχει στο θεράποντα ιατρό πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό του κάθε ασθενούς, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα του έργου του και της θεραπείας, επιτρέποντας παράλληλα και τον έλεγχο της διαδικασίας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, ένα αντίστοιχο πιλοτικό πρόγραμμα «έξυπνων» καρτών υγείας είχε εξαγγείλει και ο ΟΠΑΔ, με τις οποίες θα προμήθευε 2.500, άμεσα και έμμεσα, ασφαλισμένους του ΤΥΔΚΥ του νομού Κορινθίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα