Athens Tattoo Convention: Αλήθειες και ψέματα για τα τατουάζ

Το καλοκαίρι πλησιάζει και πολλοί ακολουθώντας τη …μόδα της εποχής ετοιμάζονται για να «χτυπήσουν» τατουάζ στο σώμα τους.
Με την ευκαιρία του 10ου International Athens Tattoo Convention που ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται μέχρι αύριο στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do), σας παρουσιάζουμε ό,τι πρέπει να γνωρίζετε.
Αλλεργίες

αλλά και πόνος είναι τα δεδομένα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν το αποφασίσετε.

Κίνδυνος ηπατίτιδας!

Μέχρι και το ενδεχόμενο να κολλήσετε ηπατίτιδα κινδυνεύετε αν κάνετε τατουάζ!. Ειδικοί συνιστούν να απευθυνθείτε σε επαγγελματία με τις σωστές διαδικασίες, μειώνοντας τις πιθανότητες επιπλοκών. Οι κίνδυνοι ελαχιστοποιούνται αν χρησιμοποιεί νέες βελόνες, νέο μελάνι για κάθε άτομο…
Η κύρια επιπλοκή είναι η εντοπισμένη δερματική λοίμωξη που προκαλείται από τον Staphylococcus aureus (με κάποιες περιπτώσεις αναφέρθηκαν από εξωνοσοκομειακό-ανθεκτικό στη μεθικιλλίνη. Aureus) ή Pseudomonas aeruginosa.

Και αλλεργικές αντιδράσεις

Επίσης, μπορούν να παρουσιαστούν αλλεργικές αντιδράσεις υπερευαισθησίας από την εισαγωγή του μελανιού στο δέρμα.
Επειδή ορισμένα μελάνια περιέχουν υψηλά επίπεδα του οξειδίου του σιδήρου, υπάρχει το ενδεχόμενο για εμφάνιση μικρών εγκαυμάτων στα σημεία του τατουάζ που προκαλούνται από το μαγνητικό πεδίο κατά τη διάρκεια μιας μαγνητικής τομογραφίας (MRI).

Αποφύγετε το κολύμπι

Αξίζει να σημειωθεί πως θα πρέπει να αποφεύγετε το κολύμπι, μέχρι το τατουάζ σας να έχει επουλωθεί σωστά, γιατί υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Μολύνσεις

Το τατουάζ σας μπορεί να έχει μολυνθεί όταν:
– Είναι κόκκινο και πρησμένο
– Το αισθάνεστε ζεστό
– Σας πονάει η περιοχή
– Υπάρχει ασυνήθιστη αλλαγή στο χρώμα του δέρματος.

Ποιοι δεν επιτρέπεται να κάνουν τατουάζ

Δεν μπορείτε να κάνετε τατουάζ, εάν έχετε ιστορικό επιληψίας ή προβλήματα πηκτικότητας του αίματος, είστε διαβητικός ή πάσχετε από συγγενή καρδιοπάθεια, είστε χρήστης ή υπό την επήρεια ουσιών (αλκοόλ,ναρκωτικών) και είστε κάτω από 18 χρονών.

Φεστιβάλ tattoo

Το 10ο International Athens Tattoo Convention που πραγματοποιείται μέχρι αύριο στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do), περιλαμβάνει τα studio και κορυφαίους tattoo artists από την Ελλάδα και το εξωτερικό, περίπτερα με tattoo supplies, είδη ρουχισμού και accessories, gadjets, αερογραφίες και μακιγιάζ.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως
Graffiti shows – σε μεγάλες επιφάνειες οι καλλιτέχνες θα δείξουν ορισμένα από τα πιο ευφάνταστα σχέδια τους
Skate & bike shows
– Εναέρια ακροβατικά
– Shows με street dancers
– Διαγωνισμοί καλύτερου tattoo ανά κατηγορία – καθημερινοί, διάρκεια 4 ωρών – κριτές θα είναι οι καλεσμένοι και ξένοι καλλιτέχνες
Live gigs με γνωστά συγκροτήματα της ελληνικής ροκ και dance σκηνής
– Καθημερινά DJ sets με τη συμμετοχή επώνυμων ραδιοφωνικών παραγωγών
– Mεγάλο πάρτι λήξης με κορυφαίους Djs
Το παρών στο φεστιβάλ θα δώσουν 20 hot ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά και Ιάπωνες καλλιτέχνες.

Δείτε εδώ τη νέα μόδα στα τατουάζ που σοκάρει!

Keywords
Τυχαία Θέματα