Απάντηση Ζέτας σε επικρίσεις ΓΓ ΑΚΕΛ για χαμηλοσυνταξιούχους

Αναφορικά με σημερινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ εν σχέση με την κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα για το θέμα των χαμηλοσυνταξιούχων, αναφέρω τα ακόλουθα:

Τα τελευταία τρία χρόνια, είχα αρκετές συναντήσεις με τις οργανώσεις που εκπροσωπούν τους συνταξιούχους για τα θέματα που τους αφορούν. Επομένως, δεν ισχύει αυτό που λέχθηκε, ότι το Υπουργείο δεν άκουσε τις θέσεις της Ε.ΚΥ.ΣΥ. Ίσως εκείνο που δεν αρέσει στην πραγματικότητα είναι ότι ως Κυβέρνηση, δεν συμφωνούμε με τις θέσεις της Ε.ΚΥ.ΣΥ.-Π.Ε.Ο.

Δηλαδή δεν συμφωνούμε με θέσεις οι οποίες καταλήγουν στο να μην χρειάζονται εκείνοι οι οποίοι λαμβάνουν επιδόματα από το Κράτος να συμπληρώνουν δηλώσεις ή να μην ελέγχονται τα εισοδήματα τους, ή να μην συμπεριλαμβάνονται στα εισοδήματα €2.000 τόκοι που προέρχονται από καταθέσεις των €100.000 και άνω. Πραγματικά δεν θα συμφωνήσουμε με αυτές τις θέσεις λόγω του ότι κοινωνική δικαιοσύνη σημαίνει τα χρήματα των φορολογουμένων να δίνονται σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

Εκείνο που φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι για πρώτη φορά από το 2009 εφαρμόζονται ορθά οι Νόμοι και οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια που θα επαναλάβω για ακόμα μία φορά, δεν έχουν διαφοροποιηθεί προς το δυσμενέστερο για κανένα πολίτη.

Καθήκον της Κυβέρνησης είναι η προστασία των πραγματικά ευάλωτων ομάδων, εφαρμόζοντας ορθές πολιτικές. Ορθές πολιτικές είναι για εμάς ο ορθός έλεγχος των όσων αιτούνται επιδόματα και η στήριξη όσων πραγματικά έχουν ανάγκη στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό μέσα από τα διαθέσιμα κονδύλια. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε χθες να αυξήσουμε το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου κατά €4,5 εκ., αναδιανέμοντας προς τους πραγματικά έχοντες ανάγκη όσα κονδύλια δεν δαπανήθηκαν λόγω του ορθού ελέγχου των δηλώσεων που υποβάλλονται.

Βάσει της πολιτικής αυτής που εμπράκτως εφαρμόζει η Κυβέρνηση, αποφασίσαμε την αναλογική αύξηση του ύψους του επιδόματος για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων των χαμηλοσυνταξιούχων. Δυστυχώς για κάποιους τα €4,5 εκ. αύξηση της δαπάνης είναι «κοροϊδία» και «ψίχουλα». Το ότι το επίδομα των €150 γίνεται €170 το μήνα, και το επίδομα των €300 γίνεται €340 το μήνα, κάποιοι το βλέπουν ως κοροϊδία. Εμείς το βλέπουμε ως ένα ακόμη βήμα προς την ορθή κατεύθυνση. Ένα βήμα προς την υλοποίηση της πολιτικής μας ότι, ο ορθός έλεγχος αποτέλεσμα έχει την βοήθεια των συμπολιτών μας που πραγματικά την χρειάζονται.

Καθόσον αφορά στις επικρίσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ για τα όσα επεξήγησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε εκπομπή του ΑΣΤΡΑ σήμερα το πρωί, να υπενθυμίσω ότι το όλο πολιτικό θέμα που εγέρθηκε την τελευταία εβδομάδα αναφορικά με τους χαμηλοσυνταξιούχους αφορούσε ενέργειες τεχνοκρατών που κάνουν τη δουλειά τους και εφαρμόζουν τις νομοθεσίες αυτού του Κράτους. Γιατί τότε να ενοχλεί όταν οι αρμόδιοι τεχνοκράτες απαντούν στις κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίων τους; Ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου απάντησε καθηκόντως εν σχέση με την πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο και τον τρόπο που αυτή εφαρμόζεται, χωρίς να υπεισέλθει στο σχολιασμό της θέσης οποιουδήποτε κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα