Υπερκοριός: Ο άνθρωπος του Νίκου Παππά που πήρε προαγωγή και πάει στο υπουργείο Παιδείας

Όχι, δεν μπορώ να πω. Η κυβέρνηση έχει πάγκο! Σε αυτό το συμπέρασμα έφτασα, όταν πήρα την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τον νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου, αλλά και για τον νέο γενικό γραμματέα Δια Βίου Μάθησης, αντικείμενο που είχε πρωτοεισάγει η Άννα Διαμαντοπούλου.

Πέραν του πρώην αντιπρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Παντή, γνωστού και από την υπόθεση με το iPhone που δώρισε στη γνωστή ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, και ενεργό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

στη Θεσσαλονίκη, το άλλο όνομα, αυτό του νέου γενικού γραμματέα Δια Βίου Μάθησης, μου κέντρισε την περιέργεια. Ο κύριος Παυσανίας Παπαγεωργίου, λοιπόν, Ακάρνανας στην καταγωγή, καταλαμβάνει αυτό το πόστο. Το όνομα μάλλον δεν σας λέει και πολλά, πρέπει να ξέρετε όμως πως ο κύριος Παπαγεωργίου είναι από τους λίγους γερμανομαθείς της κυβέρνησης. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου (ωραία πόλη, αν και η Νομική του πανεπιστημίου δεν είναι από τις πιο φημισμένες της Γερμανίας) και απ’ ότι μου λένε, πρόκειται για ανερχόμενο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως που ίσως δεν ξέρουν πολλοί, είναι πως ο κύριος Παπαγεωργίου είναι άνθρωπος του «τα βλέπω όλα, τα ξέρω όλα, δεν μου ξεφεύγει τίποτα» της κυβέρνησης, υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά. Μάλιστα, στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κύριος Παπαγεωργίου είχε ενεργό ρόλο σε μια άτυπη task force που είχε συστήσει ο Νίκος Παππάς, αναλαμβάνοντας το κομμάτι της παρακολούθησης των σχέσεων ελληνικής κυβέρνησης και γερμανικών εταιρειών. Με άλλα λόγια, ο σεπτός Παυσανίας έψαχνε για νέες Siemens, για υποθέσεις διαφθοράς που ίσως να μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ως μόχλευση στη διαπραγμάτευση.

Ο κύριος Παπαγεωργίου ήταν υποψήφιος τον Σεπτέμβριο στην πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά δεν εξελέγη, αν και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καλά λόγια να πουν για την παρουσία του στον νομό, τον οποίο γύρισε για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα.

The post Υπερκοριός: Ο άνθρωπος του Νίκου Παππά που πήρε προαγωγή και πάει στο υπουργείο Παιδείας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα