Τρόμος στο κύμα – Λευκός καρχαρίας σε απόσταση αναπνοής από δύο παιδιά [βίντεο]

Ανατριχίλα προκαλεί η φωτογραφία όπου απεικονίζεται ένας λευκός καρχαρίας να βρίσκεται μέσα στα κύματα σε απόσταση αναπνοής από δύο μικρά παιδιά.Το περιστατικό συνέβη σε παραλία στην Καλιφόρνια και μία μητέρα βρισκόταν με τον 12χρονο γιο της και ένα φίλο του την στιγμή που σηκώθηκε ένα κύμα και η γυναίκα απαθανάτισε την στιγμή.

Στο συγκεκριμένο κύμα βρίσκονταν όμως και ένας καρχαρίας, «όταν είδα την φωτογραφία έπαθα σοκ» είπε η μητέρα στη Daily Mail.

«Πολλοί ντόπιοι και ναυαγοσώστες που είδαν την φωτογραφία πιστεύουν ότι πρόκειται για καρχαρία» συμπλήρωσε η γυναίκα και συνέχισε: «όπως ήταν φυσικό είπα στα παιδιά ότι πρόκειται για δελφίνι που κατοικεί εδώ και εμφανίζεται σχεδόν καθημερινά».

Τον τελευταίο καιρό στην περιοχή εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα οι λευκοί καρχαρίες. Μάλιστα, ένας ντόπιος, ο Τζέι Ντόχνερ είχε απαθανατίσει με την κάμερα του τρεις λευκούς καρχαρίες στη συγκεκριμένη παραλία.

«Οι καρχαρίες δεν μου έδωσαν καμία σημασία» δήλωσε ο Τζέι στην εφημερίδα Los Angeles Times και συνέχισε: «φαίνονταν σαν να έψαχναν ψάρια, έτσι και εγώ ένιωσα άνετα και μπορούσα να κάτσω κοντά και να τους βλέπω». Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κολυμβητές.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η εμφάνιση των καρχαριών δείχνει ότι ανακτάται η ισορροπία στο οικοσύστημα μετά από την εφαρμογή του νόμου για απαγόρευση στους ψαράδες να ρίχνουν δίχτυα στο συγκεκριμένο μέρος καθώς οι λευκοί καρχαρίες απειλούνται με εξαφάνιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα