A Cocktail Story – 4 bartenders φτιάχνουν το ιδανικό κοκτέιλ για το γυναικείο φύλο

Τέσσερις μετρ του κοκτέιλ από τέσσερα hot spots της Αθήνας, δημιουργούν έργα τέχνης!

Οι γιορτές δεν απαιτούν μόνο καλό φαγητό. Το ξενύχτι είναι μέγιστο «άθλημα» στην Αθήνα και στη πρωτεύουσα θέλουμε το κάτι ξεχωριστό ακόμη και στο ποτό. Ειδικότερα, στο κοκτέιλ. Το Koolnews ζήτησε από 4 κορυφαίους bartenders και mixologists να ετοιμάσουν μια ιδανική πρόταση-κοκτέιλ για τις γυναίκες μέσα στο εορταστικό κλίμα. Όπως ήταν αναμενόμενο, είδαμε και φωτογραφίσαμε

μόνο τα καλύτερα, παρέα με τους καλύτερους.

Από τον Κώστα Χρήστου

Χρήστος Καλαϊτζής, Vice Versa

1 από 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > The Showtime

Ο Χρήστος Καλαϊτζής θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος που σερβίρει τον Τζέημς Μποντ.

Βραβευμένος bartender, με φαντασία και παίζοντας με τις γεύσεις σαν εναλλακτικός αλχημιστής, πάντρεψε για το Koolnews.gr το Metaxa με το X-mas Tea και το κόκκινο κρασί για να δώσει πρωτόγνωρες γεύσεις στον ουρανίσκο. Επειδή το κοκτέιλ είναι θέμα τεχνικής και ο mixologist Χρήστος Καλαϊτζής θεωρείται πρωτομάστορας. Το μεγαλύτερο βραβείο ωστόσο, του το δίνει ο κόσμος.

40ml ΜΕΤΑΧΑ 5*30ml Syrah Cabernet Sauvignon (κόκκινο κρασί)15ml Amaretto disarono10 ml φρέσκος χυμός lime20ml χυμός ρόδι2 κουταλάκια του γλυκού Χ-Μas Tea (αρωματικό τσάι με κανελα βανιλια και βιολετα)Ξύσμα πορτοκαλιούΞύλο κανέλας

Vice Versa, Ευρυμέδοντος 3, Γκάζι

Δημήτρης Παπαϊωάννου, Bellini Aperitivo

1 από 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Snow Flake

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου βρίσκεται πίσω από τις μπάρες όταν το κοκτέιλ άρχισε να εξαπλώνεται το 1999.

Με μια πορεία από Νέα Υόρκη και Άμστερνταμ, μέχρι Βενεζουέλα, Κούβα και το Illinois bartending School, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει τα μεγάλα μυστικά των γεύσεων. Και δεν διστάζει να τα μοιραστεί μαζί μας.

200 ml κρέμα βανίλιας αρωματισμένη με μαστίχα30 ml λικέρ μαστίχας30 ml σάλτσα από εκχύλιση κόκκινων φρούτων20 ml μαύρο τσάι με μπαχαρικά από Νέο Δελχί και Κεϋλάνηνιφάδες από πικρή αφρικανική σοκολάτα και ροζ πιπέρι

Συνοδεύεται με ένα προφιτερόλ με γέμιση λευκής κρέμας βανίλια αρωματισμένη με τσάι καθώς και με σοκολάτα μπαχαρικών .

Ιδιαίτερο after dinner cocktail

Belini Aperitivo, Λεβίδου 11, Κηφισιά

Άρης Χατζηαντωνίου, MoMix Bar

1 από 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Monks Sweet Pearls

Το MoMix και ο Άρης Χατζηαντωνίου δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.

Οι θαμώνες τον αποκαλούν «Κοκτεϊλούχο» (αντί για τροπαιούχο), οι γυναίκες λατρεύουν τα κοκτέιλ του, ενώ κάθε παρασκευή είναι ένα καινούργιο show για τα μάτια αλλά και για τη γεύση μας που μαθαίνει τη μοριακά cocktails. Μένοντας πιστός στη δημιουργικότητα και την φαντασία του, παραδίδει τη συνταγή ενός εκπληκτικού εορταστικού κοκτέιλ. Αυστηρά για τις δεσποινίδες.

Χαβιαράκια frangeliko σερβιρισμένα με μείγμα από τριμμένο μπισκότο και φιστικί, πασπαλισμένα με bitter σοκολάτας και γαρνιρισμένα στο τέλος με σπιτική πάστα καραμέλας γάλακτος.

Για την δημιουργία των «χαβιαριών» έχει χρησιμοποιηθεί αλγινικό νάτριο (γαλακτοματοποιητής που παράγεται από φύκια στην Μεγάλη Βρετανία) και γαλακτικό ασβέστιο (φυσικός πολυσακχαρίτης, προϊόν ώριμων φρούτων).

Για την πάστα καραμέλας έχει χρησιμοποιηθεί ζάχαρη και κρέμα γάλακτος.

MoMix Bar, Κελεού 3, Κεραμεικός

Γιάννης Ψηλόλυχνος, Drunk Sinatra

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Rangpur

Είναι ένα από τα πιο hot spot της πόλης φέρνοντας άρωμα από μια άλλη εποχή.

Τα καταφέρνει όμως το ίδιο καλά και στη γεύση. Ο Γιάννης Ψηλόλυχνος «υπηρετεί» το κοκτέιλ, στέκεται στο γεγονός ότι ο bartender είναι πίσω από τη μπάρα για να δημιουργήσει και να εξυπηρετήσει και χαίρεται με το γεγονός ότι ο κόσμος δοκιμάζει νέα πράγματα. Η πρόταση του για τις γυναίκες είναι γλυκιά σαν τις γιορτές.

25ml Havana 3yr25ml Mandarine Napoleon20ml Lime15ml Sugar Syrup

Drunk Sinatra, Θησέως 16, Σύνταγμα

Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα