Θα την φας και θα σου αρέσει – 15 τρόποι για να πασαλειφθείς με Nutella

Η αγαπημένη μας Nutella που μας συντροφεύει από παιδιά μπορεί να συνοδέψει πάρα πολλά γλυκίσματα και να απογειώσει την γεύση στα γλυκά μας. Φυσικά τρώγεται και σκέτη με το κουτάλι και έτσι δεν χάνεται καθόλου η γεύση της. Είτε έτσι είτε αλλιώς η Nutella είναι η αγαπημένη πολλών και λαχτάρα ακόμα περισσότερων.

Για την ιστορία, η Nutella βγήκε στην αγορά στις 20 Απριλίου 1964, όμως στην ουσία τότε έγινε

το re-branding ενός ήδη δημοφιλούς ιταλικού spread, το οποίο είχε δημιουργηθεί πριν από πολλά χρόνια με αφορμή... το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Δημιουργός της Nutella ήταν ο Πιέτρο Φερέρο, ζαχαροπλάστης και ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας που παράγει τα σοκολατάκια. η δεκαετία του 1940, όμως, η Ιταλία βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση, με αποτέλεσμα να υπάρχει μείωση της εισαγωγής κακάο. Δεν ήταν, άλλωστε, είδος πρώτης ανάγκης.

Τότε, ο ζαχαροπλάστης Φερέρο άρχισε να ψάχνει έναν τρόπο για να αναπληρώσει αυτήν την έλλειψη. Τότε αφθονούσαν τα φουντούκια και ο Φερέρο σκέφτηκε να βάλει λίγα φουντούκια στην σοκολάτα του. Αρχικά, το νέο προϊόν, που κυκλοφόρησε στο εμπόριο το 1946, ονομαζόταν «pasta gianduja», όπου «Gianduja» ήταν - και είναι - το όνομα ενός διάσημου χαρακτήρα του τοπικού καρναβαλιού, ο οποίος εκπροσωπούσε κατά κάποιον τρόπο την πόλη του Τορίνο. Βέβαια, σαν ποικιλία σοκολάτας, η «Gianduja» ήταν γνωστή από τα μέσα περίπου του 19ου αιώνα.

Αρχικά κυκλοφόρησαν στο εμπόριο μικρά ψωμάκια με Nutella που ήταν τυλιγμένα σε χρυσόχαρτο, σαν ένα είδος σάντουιτς. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν και βλέποντας αυτή την αντίδραση, ο Φερέρο αποφάσισε το 1951 να βάλει την σοκολάτα σε ένα βαζάκι για να μπορεί να αλείφεται στο ψωμί. Τότε άλλαξε και το όνομα του προϊόντος σε «Supercrema Gianduja», έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στη νέα ρευστή μορφή. Όταν το 1964 άρχισε η εμπορική προώθηση στην υπόλοιπη Ευρώπη, το προϊόν μετονομάσθηκε σε «Nutella» - από την αγγλική λέξη «nut» με την προσθήκη της εύηχης κατάληξης «ella».

Σήμερα, 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία της στην ευρωπαϊκή αγορά, η Nutella που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές είναι η αγαπημένη πολλών και υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι και συνταγές για να την γευτεί κανείς. Λίγοι μπορούν να ισχυριστούν – αλήθεια υπάρχει κανείς; - πως δεν τους αρέσει η Νουτέλα και όσοι ανήκετε στην κατηγορία των θαυμαστών της, πάρτε ιδέες για τις επόμενες απόπειρες σας στην κουζίνα που περιλαμβάνουν-τι άλλο;- την αγαπημένη σας Nutella.

1 από 15 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Brownies με Nutella Κέικ με Nutella Τσιζκέικ με Nutella Ντόνατς γεμιστά με Nutella Milkshake με Nutella Μπακλαβάς με Nutella Μάφιν με Nutella Πουτίγκα με Nutella Ψωμάκια με Nutella, μπανάνα και αμύγδαλα Ψωμί με Nutella Τρικούβετρο από κρέπες με Nutella Τάρτα με Nutella Τηγανίτες με Nutella Τρουφάκια με Nutella Ζεστή σοκολάτα με Nutella
Keywords
Τυχαία Θέματα