Σήμερα η πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ των Pussy Riot – Απεργία πείνας ξεκινάει μέλος τους

Οι Νύχτες Πρεμιέρας υποδέχονται το διάσημο φιλμ, ενώ το πιο σκληροπυρηνικό μέλος των Pussy Riot, ξεκινάει απεργία πείνας με στόχο να διαμαρτυρηθεί για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης της.

«Από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου θα βρίσκομαι σε απεργία

πείνας. Αυτή είναι μια ακραία μέθοδος , αλλά είμαι πεπεισμένη ότι είναι ο μόνος τρόπος διαφυγής από την παρούσα κατάστασή μου. Η διοίκηση της φυλακής αρνείται να με ακούσει. Αλλά και εγώ,με τη σειρά μου, αρνούμαι να αποποιηθώ των απαιτήσεών μου. Δε θα μείνω σιωπηρή, παρακολουθώντας καρτερικά όσο οι συγκρατούμενες μου καταρρέουν υπό την πίεση συνθηκών δουλείας. Απαιτώ η διοίκηση της φυλακής να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα. Απαιτώ το “στρατόπεδο συγκέντρωσης” της Μορντόβια να λειτουργήσει σύμφωνα με το νόμο. Απαιτώ να μας συμπεριφέρονται σαν ανθρώπους και όχι σαν σκλάβες» αναφέρει στην επιστολή της η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα.

Στην μακρά επιστολή της, η Τολοκονίκοβα περιγράφει πως οι κρατούμενες – που σαν μέρος της τιμωρίας τους πρέπει να ράβουν αστυνομικές στολές – αναγκάζονται να δουλεύουν για 16 ή 17 ώρες τη μέρα, έχοντας μόλις μια μέρα ρεπό ανά έξι εβδομάδες, σε απαράδεκτες συνθήκες.

Όποια κρατούμενος δεν είναι πειθήνια τιμωρείται με διάφορους τρόπους, όπως το να την αφήνουν έξω στο κρύο και το χιόνι όλη τη μέρα, να της απαγορεύεται να πηγαίνει στο μπάνιο ή την τουαλέτα ή ακόμα και να φάει. Οι βίαιες σωματικές επιθέσεις από κρατούμενες που κάνουν τη βρώμικη δουλειά της διοίκησης και τρομοκρατούν τις συγκρατούμενές τους είναι επίσης ένα καθημερινό φαινόμενο, ενώ σύνηθης πρακτική είναι και η ομαδική τιμωρία αν κάποιος διαμαρτυρηθεί.

Το ντοκιμαντέρ «Pussy Riot: Μια Πανκ Προσευχή», που προβάλλεται την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις Νύχτες Πρεμιέρας, αναφέρεται στην ιστορία των τριών νεαρών κοριτσιών, που συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν επειδή εκτέλεσαν μια μουσική περφόρμανς ενάντια στο θρησκόληπτο καθεστώς της Ρωσίας του Προέδρου Πούτιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα