«Παράθυρο» ελπίδας για τον Σουμάχερ

Η συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι από τους γιατρούς του νοσοκομείου στο οποίο βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση ο Μίκαελ Σουμάχερ άφησε μάλλον ελπιδοφόρα μηνύματα για την έκβαση της υπόθεσης, αφού τα όσα είπαν σχετικά με την επέμβαση που του έγινε και το τι θα γίνει από δω και πέρα δείχνουν ότι ο θρυλικός οδηγός της Formula θα αποφύγει το απευκταίο.

Όπως εξήγησε καθηγητής νευροχειρουργικής του Λίβερπουλ στο BBC, το γεγονός ότι οι γιατροί δεν σκοπεύουν να του κάνουν επέμβαση για ενδοκρανιακή υπέρταση είναι καλό

σημάδι και αυτή τη στιγμή ακολουθούν μια συγκεκριμένη στρατηγική για το μεταβολισμό του εγκεφάλου του.

Ελάττωσαν τη θερμοκρασία του εγκεφάλου και αύξησαν την αποστολή θετικών μηνυμάτων προς αυτόν. Αποκάλυψαν επίσης πως έχει υποστεί κακώσεις και στα δύο μέρη του εγκεφάλου. Οι κακώσεις αυτές είναι 3 ειδών: το αιμάτωμα, η εγκεφαλική διάσειση και κακώσεις σε μικροσκοπικό επίπεδο.

Το αιμάτωμα είναι μια συλλογή αίματος που πρέπει να αδειάσει. Κάτι τέτοιο έχει γίνει στον Μίκαελ και θα τον εξετάζουν συνεχώς για να εντοπίσουν πιθανό σηχματισμό νέου αιματώματος ή συσσώρευση αίματος στο αρχικό.

Η εγκεφαλική διάσειση σημαίνει μαύρα και μπλε σημάδια στον εγκέφαλο, τα οποία σχηματίζονται από τη δύναμη του χτυπήματος και αποτελούνται από πρήξιμο και αίμα που έχει ξεφύγει από τα αγγεία στους μύες. Όταν αυτό συμβαίνει στον εγκέφαλο, το αίμα απορροφάται και η πληγή κλείνει. Συνήθως η επούλωση είναι πλήρης, αλλά ορισμένες φορές αφήνει μικρές κοιλότητες πίσω.

Ο τρίτος τύπος κακώσεων είναι σε μικροσκοπικό επίπεδο. Είναι ζημιά στα "καλώδια" που συνδέουν τις ομάδες των αγγείων του εγκεφάλου. Αυτή η ζημιά δεν είναι εύκολα ορατή και εντοπίζεται μετά από νευρολογική αντίδραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα