Ο 007 επιχειρεί “Skyfall”

Ο James Bond ο Έκτος (Daniel Craig), στην 23η περιπέτειά του ήρωα, ετοιμάζεται να κατακτήσει τους αιθέρες. Το πώς θα το κάνει είναι άγνωστο, το “Skyfall” πάντως θα είναι έτοιμο σε περίπου ένα χρόνο -εάν υπάρχει ακόμη ουρανός κ.λπ.

Από τον Βασίλη Τσακίρογλου

Ύστερα από μήνες εικασιών και αμφιβολίας, το όνομα αυτού αποκαλύφθηκε: “Skyfall”. Αυτός θα είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του James Bond,

της 23ης στη σειρά, η οποία αναμένεται να προβληθεί στην Ελλάδα κατά το τέλος φθινοπώρου του 2012. Τα τσακάλια του διαδικτύου είχαν εδώ και μήνες μυριστεί ότι αυτός θα είναι ο τίτλος, καθώς εντόπισαν την κατά συρροήν εξαγορά ιντερνετικών διευθύνσεων που περιείχαν τη λέξη “Skyfall”. Αυτό σημαίνει ότι ο 007 μπορεί να είναι άξιος στο πανί, στον κυβερνοχώρο όμως “καρφώνεται” σαν πρωτοετής στων πρακτόρων τη σχολή. Παρόλ’ αυτά, το μονολεκτικό όνομα είναι σαφώς προτιμότερο από τα περιφραστικά του τύπου “Ζεις μονάχα δυο φορές”, “Με το δάχτυλο στη σκανδάλη” ή, το εις τον αιώνα των αιώνων ακατάληπτο “Quantum of Solace“.

Φαίνεται δε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κάτι σαν γούρι για την εμπορική επιτυχία του double-o-seven: Κάποιοι εξειδικευμένοι τζεϊμσμποντολόγοι υπολόγισαν ότι οι μονολεκτικοί τίτλοι έχουν συνδεθεί με ταινίες του 007 που κατά μέσον όρον έφεραν στα ταμεία της εταιρίας παραγωγής 294 εκ. δολάρια έκαστη. Συγκριτικά, τίτλοι με δύο λέξεις έχουν να επιδείξουν μόλις 177,4 εκ. δολ. -αν και το πιο επιτυχημένο τζεϊμσμποντικό φιλμ είναι το “Casino Royale“, το οποίο πέτυχε ένα νέο ρεκόρ εισπράξεων φτάνοντας τα 594 εκ. δολάρια. Στη συγκεκριμένη ταινία έκανε το ντεμπούτο του ο τελευταίος από τους έξι Bond που έχει γνωρίσει μέχρι στιγμής ο κόσμος, ο δυναμικός, μυώδης και βλοσυρός Daniel Craig.

Εννοείται, δε, ότι ο Craig θα πρωταγωνιστεί και στο “Skyfall”, ενώ απέναντί του θα βρίσκεται ένας εξαιρετικός “κακός”, ο βραβευμένος με Όσκαρ -και μάλιστα για ρόλο κακού- Javier Bardem. Με σκηνοθέτη τον ποιοτικό Sam Mendes (μεγάλη δόξα της Επιδαύρου), αρχικά υπήρχε μια ανησυχία μήπως ο James Bond το ρίξει στην ενδοσκόπηση και την κουλτούρα εγκαταλείποντας τις σκηνές παρανοϊκής δράσης. Όμως, ο ίδιος ο Mendes έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες, καθησυχάζοντας τους οπαδούς του Βρετανού υπερ-πράκτορα ότι τα κασκαντερικά κόλπα θα είναι στο γνωστό και αγαπημένο επίπεδο. Το κορίτσι του James Bond σε αυτή την ταινία ονομάζεται Naomie Harris, είναι γνωστή από τη συμμετοχή της στους “Πειρατές της Καραϊβικής” και καθότι μουλάτα (μιγάς) αναμένεται να δώσει αέρα εξωτισμού στο καθιερωμένο ρομάντσο με τον Bond, ενώ δίπλα στον 007 θα είναι και η Bérénice Marlohe. Η συνταγή είναι έτοιμη, πλήρης και μόνο εάν το 23ο James Bond αποδειχθεί τελικά μια νερόβραστη, προβλέψιμη περιπετειούλα θα συμβεί το skyfall.

Διάβασε ακόμα:
* Πόσο “κακός” είναι ο Χαβιέ Μπαρδέμ;

* Το νέο Bond girl φιλάει γαλλικά

Keywords
Τυχαία Θέματα