Στην Abariza θα πιεις καλά

Ένα από τα πλέον καθαρόαιμα ποτάδικα του κέντρου σε προ(σ)καλεί να καθίσεις στην μπάρα του και να αφεθείς στην τέχνη της ανάμειξης χωρίς ανάμεικτα συναισθήματα.

Από τη Νίκη Χάγια

Τα χιλιόμετρα που έχουμε κάνει στη νύχτα μας έχουν διδάξει ότι όπως και τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια, ομοίως και τα πιο σωστά ποτά θα τα πιεις σε μικρά μπαρ. Και όχι σε όποια κι όποια, αλλά εδώ στο Abariza, όπου η ξύλινη μπάρα του σε προδιαθέτει να ζήσεις κινηματογραφικές στιγμές με πρωταγωνιστή εσένα και συμπρωταγωνιστή σου τον πιο ευγενικό bartender της πόλης, τον Στάθη

Ψίλια, ο οποίος μοιάζει να έχει πάρει master ως mixologist, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα βήμα πριν πάρει το πτυχίο του ως χημικός. «Μπορεί να μην τελείωσα χημεία στο πανεπιστήμιο, αλλά την τελείωσα πάνω στην μπάρα». Αυτό λέει πολλά και πάνω απ’ όλα ένα: ζήτα του όποιο κοκτέιλ θες και εκείνος θα σου το φτιάξει.

Στα υπόλοιπα πλεονεκτήματα του Abariza είναι ο σωστός φωτισμός (ούτε πολύ σκοτεινό ούτε και φωτεινό – τόσο φως όσο χρειάζεται για να δείχνεις γόης και χωρίς σακούλες), η μεγάλη του κάβα που φαίνεται και που σε προκαλεί να γίνεις πότης πρώτης πιότης, η ωραία DJ που παίζει την Κυριακή (δεν ρωτήσαμε το όνομά της, γιατί είμαστε και ντροπαλοί) και τα ξύλινα ψηλά τραπέζια του που τα μοιράζεσαι και που στην ουσία είναι η ευκαιρία που έψαχνες για να κοινωνικοποιηθείς λίγο ο άνθρωπος. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ μέχρι αργά για ένα και δύο και τρία και τέσσερα ποτά.

Info: Abariza, Λέκκα 14, Αθήνα.

Διάβασε ακόμα:

* Gin Joint: Για πότες άλλης εποχής

* “42″ λόγοι να κάτσεις στη μπάρα του

Keywords
Τυχαία Θέματα