Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα – Ποιοι εμπλέκονται και πώς εντοπίζονται

Η στατιστική των κρουσμάτων παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα δείχνει αυξητική τάση σύμφωνα με όσα δηλώνει ο υποδιευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, γεγονός που δημιουργεί κλίμα ανησυχίας στις αρμόδιες αρχές.

«Στην Πελοπόννησο εντοπίσαμε 48χρονο αρχιμανδρίτη να διακινεί πορνογραφικό υλικό με ανήλικους. Ο άνθρωπος αυτός ετοιμαζόταν για δεσπότης. Σε μια άλλη περίπτωση απόρησε μέχρι και ο εισαγγελέας που ήρθε σε επιτόπια έρευνα μαζί μας σε..στάνη. Ναι μέσα εκεί κάτω από την κάπα του, είχε ο βοσκός το laptop του, με αυτό διαχειριζόταν παιδικές πορνογραφικές εικόνες» λέει ο Μανώλης Σφακιανάκης στο «Εθνος».

Απατώντας σε ερώτηση για το ποιοι είναι οι ηλεκτρονικοί παιδεραστές, φέρνει παραδείγματα γιατρών, στρατιωτικών, φοιτητών, συνταξιούχων, αλλά και αγροτών και ψαράδων, τονίζοντας πως «όλες οι κοινωνικές τάξεις και όλα τα μορφωτικά επίπεδα εμπλέκονται σε διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού».

Ο εντοπισμός των δραστών στηρίζεται τα τελευταία τρία χρόνια σε ένα ειδικό λογισμικό πρόγραμμα ανίχνευσης πορνογραφικών αρχείων. Το TLO έχει την δυνατότητα να σαρώνει τα ηλεκτρονικά ίχνη στον παγκόσμιο ιστό ενώ πραγματοποιείται 24ωρη σάρωση στα δίκτυα προκειμένου να εντοπιστεί οτιδήποτε «κατεβαίνει ή κινείται» σε πραγματικό χρόνο και μοιράζεται σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου, μέσω ειδικών προγραμμάτων ανταλλαγής.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα