Κρατούμενος πέθανε στο κελί, γιατί οι αστυνομικοί έβλεπαν τσόντα στον υπολογιστή

Πέθανε αβοήθητος στο κελί του γιατί οι αστυνομικοί που τον φρουρούσαν έβλεπαν τσόντα στο διαδίκτυο. Το περιστατικό συνέβη στη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, 39χρονος άνδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί γιατί ήταν μεθυσμένος, πέθανε από καρδιακή προσβολή στο κελί που τον κρατούσαν γιατί οι φρουροί-αστυνομικοί παρακολουθούσαν ταινία πορνό στον υπολογιστή και δεν κατάλαβαν ότι πέθενε.

Το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος του Γουέστ Μιντλαντς δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει ξεκάθαρα τι συνέβη. Το γεγονός που επίσης προκάλεσε είναι ότι οι αστυνομικοί δεν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε αρμόδια επιτροπή. Αντίθετα, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, οι δύο έλαβαν γραπτή προειδοποίηση ενώ ο τρίτος θα περάσει ξανά από εκπαίδευση.

Στο βίντεο κλειστού κυκλώματος της φυλακής της Βρετανίας φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι αστυνομικοί σερφάρουν σε σελίδα με πορνό στο facebook ενώ στο διπλανό κελί πεθαίνει από ανακοπή ο 39χρονος Λόιντ Μπάτλερ.

Ο άτυχος άνδρας κατέρρευσε αφού πιάστηκε να είναι μεθυσμένος και η οικογένεια του καταγγέλλει το γεγονός ότι αντί να οδηγηθεί στο νοσοκομείο, συνελήφθη. Σύμφωνα με μία προηγούμενη έρευνα για το περιστατικό, ο ένας αξιωματικός βρέθηκε ένοχος για σοβαρό παράπτωμα ενώ ο άλλος για πταίσμα αλλά και οι δύο διατήρησαν τη θέση τους στο αστυνομικό τμήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα