Κουμουτσάκος: Πολιτική δεν γίνεται με δεήσεις, αλλά εφαρμόζοντας πολιτικές

Σφοδρά πυρά για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, βάλλοντας παράλληλα εναντίον της κυβέρνησης και για τις δεσμεύσεις που φέρεται να έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας με βάση τα όσα λέει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ.

«Πολιτική οι κυβερνήσεις δεν κάνουν παρακαλώντας, αλλά εφαρμόζοντας πολιτικές», σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος

στις παρακλήσεις επί της ουσίας του εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης για το προσφυγικό Γιώργου Κυρίτση για απομάκρυνση των προσφύγων από την Ειδομένη, προσθέτοντας δε πως «η Ειδομένη αρχίζει να μοιάζει με κολαστήριο».

Του Γιώργου Ευγενίδη

«Τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας είναι κλειστά. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι ήδη εγκλωβισμένοι εδώ, Συνεχίζουμε να καταδικάζουμε με ένταση τις μονομερείς ενέργειες, αλλά και τις δηλώσεις διαφόρων κρατών. Αλλά η πραγματικότητα των κλειστών συνόρων αποτυπώνεται ρητά στο κείμενο που συνυπέγραψε ο κ. Τσίπρας στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. Την πραγματικότητα και την υπογραφή του αρνείται ο κ. Τσίπρας. Είναι πολλαπλά και βαριά εκτεθειμένος. Είτε δεν ξέρει τι υπογράφει, είτε εξαπατά τους Έλληνες», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. «Η ανησυχία μας για το τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής είναι δεδομένη. Δεν τον εμπιστευόμαστε. Στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα ο πρωθυπουργός χειρίζεται κρίσιμα εθνικά θέματα και μιλούν γι’ αυτά χωρίς να ξέρουν τι λένε. Ανησυχούμε και ανησυχούμε πολύ», προσέθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μίλησε για εικόνα σύγχυσης, όπου άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος. «Άλλα ο Βίτσας και άλλα ο Δρίτσας», σημείωσε σκωπτικά ο κ. Κουμουτσάκος και προσέθεσε πως «αυτή δεν είναι εικόνα κυβέρνησης που χειρίζεται ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, σε μια τέτοια συγκυρία». «Η κυβέρνηση είναι σε πανικό και ο πανικός επιτείνει την ανικανότητα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που επικαλείται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ ανέφερε πως αδυνατεί να ερμηνεύσει μια κατά συρροή πρακτική παλινωδιών, ψευδών και ασαφειών, στην οποία καταφεύγει η κυβέρνηση. «Πού είναι η καταδίκη των μονομερών ενεργειών;», διερωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος ζητά εκ μέρους της ΝΔ να μάθει ποιες δεσμεύσεις έχει αναλάβει η κυβέρνηση αναφορικά με το κλείσιμο της χερσαίας Βαλκανικής οδού.

«Η Ειδομένη αρχίζει να μοιάζει με κολαστήριο, την ώρα που επαναλαμβάνονται ρητορείες περί ανθρωπισμού», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος ερωτώμενος, μεταξύ άλλων και από το KoolNews.gr αναφορικά με το ενδεχόμενο οι άνθρωποι να «ξεμείνουν» εκεί λόγω των κυβερνητικών χειρισμών, σχολίασε πως «πολιτική οι κυβερνήσεις δεν κάνουν παρακαλώντας, αλλά εφαρμόζοντας πολιτικές. Η κατάσταση είναι μια μεγάλη πρόκληση. Είναι και ζήτημα δημόσιας υγείας. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και δεν αντιμετωπίζονται με δεήσεις και παρακλήσεις, αλλά με πράξεις και τέτοιες δεν βλέπουμε από τη σημερινή κυβέρνηση». Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε πως η κατάσταση την Ειδομένη πρέπει να αλλάξει, οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε κάποια (άλλα) κέντρα φιλοξενίας και να σιτίζονται κανονικά, ενώ εκτίμησε πως ο συνολικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών μπορεί να ξεφύγει ακόμα και από τις ανειλημμένες δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα (50.000 επί ελληνικού εδάφους), επικαλούμενος και εκτιμήσεις του κ. Μουζάλα για περίπου 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες. «Και δεν μπορώ να γνωρίζω, αν ο αριθμός 150.000 είναι η οροφή», προσέθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Αποτιμώντας το ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σημείωσε πως στην κυβέρνηση «μπορεί να είναι ικανοποιημένοι, αλλά μάλλον έχουν μείνει στα τριαντάφυλλα». «Είναι ακατανόητο να υπογράφονται σε αυτή τη συγκυρία συμφωνίες για θέματα ενημέρωσης. Τι νόημα έχει η υπογραφή μιας τέτοια συμφωνία; Το σύνολο του δυτικού κόσμου αντιδρά και ο κ. Τσίπρας συμμετέχει σε μια σαφή απόπειρα εξωραϊσμού της εικόνας της Τουρκίας, τη στιγμή που βάλλεται για την ελευθερία του Τύπου. Διεπράχθη ατόπημα. Καλά τα τριαντάφυλλα, αλλά ο κ. Τσίπρας οφείλει να προσέχει τα αγκάθια», εκτίμησε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος εξέφρασε και τον προβληματισμό του για την ενδεχόμενη παρουσία Τούρκων δημίσων λειτουργών στα ελληνικά νησιά, προκειμένου να ελέγχουν τις διαδικασίες επανεισδοχής μεταναστών (;) προς την Τουρκία και σε κάθε περίπτωση ζήτησε άμεσες εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη δέσμευση που αποτυπώνεται σε ένα πρωτόκολλο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών. Τέλος, ως προς το προωτόκολλο επανεισδοχής, ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε πως το ζήτημα δεν είναι η επικαιροποίησή του, αλλά η εφαρμογή του, παραθέτοντας και στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία σε βάθος δωδεκαετίας (2002-1014) η Ελλάδα είχε αποστείλει προς την Τουρκία 144.000 αιτήματα επανεισδοχής, εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν μόνο τα 4.000.

Αναφερόμενος και στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη δικαιοσύνη που ζήτησε ο πρωθυπουργός, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως πάγια θέση της ΝΔ είναι η διερεύνηση της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου και από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προσθέτοντας πως «ο κ. Τσίπρας έδειξε πως ενδιαφέρεται μόνο για την πυροτεχνηματική επικοινωνία. Αναζητά οδούς διαφυγής από τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει ο ίδιος και η κυβέρνησή του στη χώρα. Ο κ. Τσίπρας θα προσέλθει ως απολογούμενος». Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος προανήγγειλε και την περιοδεία του προέδρου της ΝΔ αύριο στη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα, όπου θα επισκεφθεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα, θα συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Κώστα Μπακογιάννη, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

The post Κουμουτσάκος: Πολιτική δεν γίνεται με δεήσεις, αλλά εφαρμόζοντας πολιτικές appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα