Γέλια (στη Βουλή) για τον διδάκτορα

ΠΟΛΙΤΙΚΗΌσα παίρνει ο άνεμοςΓέλια (στη Βουλή) για τον διδάκτοραΠέμπτη, Μάρτιος 10, 2016 - 14:33

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Μεγάλη πλάκα έγινε χθες στη Βουλή με το θέμα (τι άλλο;) της αναγόρευσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε διδάκτορα ιδιωτικού τουρκικού ΑΕΙ. Στη συζήτηση για το μνημόνιο συνεργασίας

Ελλάδος - Ιορδανίας, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι τους βουλευτές να σχολιάζουν!

Εχουν χιούμορ οι Τούρκοι, έκαναν επίτιμο διδάκτορα πολιτικής οικονομίας τον πρωθυπουργό, για να τους μάθει πώς κλείνεις τράπεζες, πώς οδηγείς χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και πώς βουλιάζεις μια χώρα, είπε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς. Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που έδωσε... συγχαρητήρια στον Σταθάκη για την αναγόρευση, την ώρα που δίπλα του γελούσε ο Ανδρέας Λοβέρδος και πιο πλάι ακουγόταν να χτυπάει ένα κινητό τηλέφωνο με ήχο πουλιού (καναρίνι ήταν θαρρώ)!

Μα είναι δυνατόν «ο υπ' αριθμόν ένα» πολέμιος των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα του, να δέχεται να γίνει καθηγητής σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο ξένης χώρας; Εχουν δίκιο οι βουλευτές να γελάνε.

(!)

Τραπέζι σε συναδέλφους του βουλευτές από τον κεντροαριστερό χώρο στο ορεινό χωριό της πατρίδας του ετοιμάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Κωστοπαναγιώτου. Οπως είπε στη στήλη μας ο ίδιος, στο Αλποχώρι Φωκίδας, ένα πανέμορφο μέρος πνιγμένο στα έλατα, έχουν μια εκπληκτική συνταγή ψησίματος του μοσχαριού. Τυλίγουν ολόκληρο το ζώο με το δέρμα μαζί στη λάσπη και το ψήνουν με αυτή. Υστερα σπάνε την κρούστα λάσπης, που φεύγει μαζί με το δέρμα και μένει λαχταριστό το μοσχαράκι. Γκουρμέ συνταγή, που δεν την έχουν πάρει χαμπάρι ακόμη οι τηλεμάγειρες. Και μόνο η περιγραφή Κωστοπαναγιώτου έκανε πολλούς συναδέλφους του να αυτοπροταθούν για το «κολασμένο» τραπέζι.

Πριγκιπικές εικόνες

Με τις εφήμερες εικόνες που δημιουργούνται στον «καμβά» του ελληνικού ουρανού ασχολείται, όπως μας πληροφορούν, ο πρίγκιπας Νικόλαος. Τραβάει φωτογραφίες δηλαδή από τον ουρανό μας και τις εκθέτει αυτό το Σάββατο στην Ντόχα του Κατάρ. Πρίγκιπά μου, καλό είναι το «άνω θρώσκω», γιατί όντως είναι πολύ όμορφο, όμως αυτήν την περίοδο το καλύτερο είναι να κοιτάζουμε χαμηλά, εκεί που κοιμούνται οι άστεγοι και που πεθαίνει η ελπίδα των φτωχών, των προσφύγων και των μεταναστών.

Σχόλια «ψησίματος»
Στη στοά Σπυρομήλιου έτρωγε ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος χθες το μεσημέρι. Καθώς περνούσε ανάμεσα στα τραπέζια των θαμώνων, αυτοί τον κοιτούσαν εξονυχιστικά, κι όπως οι ίδιοι σχολίαζαν, ο έλεγχός τους γινόταν για να δουν από ποια πλευρά είναι ψημένος!

Keywords
Τυχαία Θέματα