Η συγκλονιστική μαρτυρία του μικρού Μοχάμεντ για τα δικαιώματα του Παιδιού [βίντεο]

Έχεις αναρωτηθεί πόσα παιδιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση; Πόσα δικαιώματα καταπατώνται; Έχεις σκεφτεί πόσες μαρτυρίες παιδιών μπορεί να υπάρχουν; Μπορείς να ακούσεις τις φωνές τους; Μπορεί η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού να πέρασε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τα παιδιά και τα δικαιώματά τους.

Στο πλαίσιο αυτό η μαρτυρία του μικρού Μοχάμεντ στο βίντεο της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Praksis» δίνει φωνή σε εκατοντάδες παιδιά που βιώνουν συνθήκες εγκλεισμού

και καταπατώνται τα δικαιώματα τους.

Το Π.Δ. 114/10 προβλέπει ότι οι «Ανήλικοι που έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους και ασυνόδευτοι ανήλικοι κρατούνται μόνο για το απαραίτητο χρόνο έως την ασφαλή παραπομπή τους σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας ανηλίκων». Με πρόσφατη τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου προβλέπεται δυνατότητα παράτασης της κράτησης έως και τους 12 μήνες.

Για να μάθετε περισσότερα για την Praksis επισκεφθείτε το www.praksis.gr. Τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης είναι στην οδό Στουρνάρη 57 ενώ λειτουργεί Drop-In Center στην οδό Τσαμάδου 38 στην Πάτρα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα