«Γονικές παροχές γιατί καραδοκεί η εφορία»

Το πακέτο των νέων μέτρων που δεν έκλεισε, η νέα φορολογική μεταρρύθμιση και εξομοίωση του φόρου γονικής παροχής με τον φόρο δωρεάς ξεχωρίζουν στο περίπτερο σήμερα.

Οι πρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ούτε το πακέτο μέτρων έκλεισε, ούτε κάποια απόφαση ελήφθη!..”

Η εφημερίδα γράφει ότι “χωρίς οριστικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε και η χθεσινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, καθώς το πακέτο των μέτρων δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί και οι σκληρές διαπραγματεύσεις

με την Τρόικα συνεχίζονται”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Τσίπρας εν… κρυπτώ με τους εφοπλιστές”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “βαθιά υπόκλιση στην Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών πραγματοποίησε -εν κρυπτώ- ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, τρέχοντας να προσεγγίσει το «κακό κεφάλαιο» και κοροϊδεύοντας τις αριστερές συνιστώσες του“.

ΕΘΝΟΣ: “Εξτρα φόρος σε ακίνητα – επαγγελματίες”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “δέσμη νέων φορολογικών μέτρων φέρνει η τρόικα στο διαπραγματευτικό προσκήνιο. Αυτή τη φορά είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που μπαίνουν στο στόχαστρο. το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ήδη νομοθετικές διατάξεις“.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Μπήκαμε σε τζαμί στο κέντρο της Αθήνας!”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σε ένα από τα 100 και πλέον τζαμιά που κατακλύζουν πλέον το κέντρο της Αθήνας, μπήκε η κάμερα της «Ελεύθερης Ωρας»”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ερχονται χαράτσια σε ενοίκια και αγρότες”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “έκτακτη εισφορά από 150 ευρώ και πάνω για τους ιδιοκτήτες που μισθώνουν τα ακίνητά τους. Οι αγρότες χάνουν το αφορολόγητο, θα πρέπει να τηρούν βιβλία και θα φορολογούνται όπως οι επαγγελματίες“.

ΕΣΤΙΑ: “Βαρύ το τίμημα των μη απολύσεων”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “σήμερα λοιπόν, ο ελληνικός λαός πληρώνει το τίμημα της πολιτικής των μη απολύσεων στο δημόσιο, στην οποία επιμένουν δυστυχώς όλα τα κόμματα. Η τρόικα πίεσε από την πρώτη στιγμή να γίνουν απολύσεις, αλλά σύσσωμο το πολιτικό μας σύστημα αντέδρασε. Εξ ου και τώρα, για να επιτευχθή ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών, επιβάλλονται οριζόντιες περικοπές μισθών και κατακρεουργούνται οι συντάξεις“.

Η ΑΥΓΗ: “Μαστίγιο με 15 δισ. και ΜΑΤ”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “από συνάντηση σε συνάντηση η τρόικα εσωτερικού αυξάνει το πακέτο μέτρων με νέες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς και με την επιβολή νέων φόρων, όπως η ιδέα για έκτακτη εισφορά 150 ευρώ στα ενοίκια.”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Σύνταξη στα 67 ή απόλυση θα επιλέξουν οι δημόσιοι υπάλληλοι”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “το μέτρο αυτό, ουσιαστικά αποτελεί κίνητρο για τους δημοσίους υπαλλήλους να βγουν μέσα στο 2013 στη σύνταξη και να γλιτώσουν την απόλυση μέσω της νέου τύπου εφεδρείας“.

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: “Χαριστική βολή χωρίς αντίσταση. Αλαλούμ στη σύσκεψη – Ερχονται νέα χαράτσια”.

Η εφημερίδα σημειώνει “κεφαλικός φόρος 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Αύξηση φορολογίας κατά 370% προτείνει η Τρό

Keywords
Τυχαία Θέματα