“Εγκληματική σπείρα” η Χρυσή Αυγή

Έτσι χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης, μια μέρα μετά τη φραστική διαμάχη που είχε στη Βουλή με μέλη της παράταξης του Μιχαλολιάκου.

Η διαμάχη ανάμεσα στον Δημήτρη Κυριαζίδη και τη Χρυσή Αυγή συνεχίστηκε και εκτός Βουλής,

καθώς ο βουλευτής της ΝΔ αποκάλεσε “εγκληματική σπείρα” το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, σε συνέντευξή του στο Βήμα 99,5. “Όλοι καταγγέλλουμε τους κουκουλοφόρους, αλλά εδώ έχουμε μία διαφανή κουκούλα πιο επικίνδυνη που πρέπει να ξεσκεπάσουμε”, δήλωσε ο Κυριαζίδης και συμπλήρωσε: “Καταλαβαίνω την οργή που υπάρχει. Το πολιτικό σύστημα ανέθρεψε τέτοιες αντιλήψεις”. 

Όλα αυτά ήταν η συνέχεια του επεισοδίου που σημειώθηκε χθες Πέμπτη στη Βουλή, όταν ο Κυριαζίδης κατηγόρησε τους χρυσαυγίτες ότι χρησιμοποιούν τα ιερά σύμβολα, όπως η ελληνική σημαία, σαν “σκουπόξυλα”. Μάλιστα, κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφίες από τα επεισόδια στην Ραφήνα, όπου φαίνονται, όπως είπε, στελέχη της Χρυσής Αυγής να χτυπούν τους πάγκους των μικροπωλητών χρησιμοποιώντας την ελληνική σημαία.

Αυτό έφερε την αντίδραση της Χρυσής Αυγής, με τους βουλευτές της να φωνάζουν α φωνάζουν, “είστε μασόνοι”, “εσείς έχετε κάνει τη σημαία κ***πανο” και “κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορεί ότι δεν τιμούμε τα ιερά σύμβολα”. Ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε μάλιστα τη ΝΔ “χαζοχαρούμενο κόμμα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα