Φάτε έξω χωρίς να πάρετε θερμίδα: Εστιατόρια με light μενού

Πλήθος θερμίδων και μεταμεσονύκτιες τύψεις παύουν να συνοδεύουν το φαγητό εκτός σπιτιού. Τέσσερα εστιατόρια προσφέρουν λαχταριστές και συνάμα «ελαφριές» επιλογές για όσους προσέχουν τη γραμμή και τη διατροφή τους!

Μπορεί να μη δηλώνετε ορκισμένοι χορτοφάγοι, αλλά αν ψάχνετε για σούπερ θρεπτικούς χυμούς και πιάτα με διατροφική αξία, το «Avocado» δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα σας. Η κουζίνα βασίζεται σε ντόπια, εποχιακά, και όσο το δυνατόν βιολογικά προϊόντα, ενισχύοντας έτσι μια ισορροπημένη γεμάτη ζωντάνια και ενέργεια διατροφή που βοηθά να αισθάνεστε υγιείς

και ευδιάθετοι. Είναι μάλιστα από τα λίγα εστιατόρια που λαμβάνουν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες του καθενός, όπως δυσανεξία ή τυχόν αλλεργίες, με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα επιλογής για πιάτα χωρίς γλουτένη. Αν και όλα τα πιάτα φέρουν την ταυτότητα του υγιεινού, υπάρχουν κάποια ακόμα πιο ελαφριά, όπως αυτά που βρίσκονται κάτω από την κατηγορία «macrobiotic living» (βλέπετε καστανό ρύζι με φρέσκα λαχανικά εποχής σοταρισμένα, τόφου και ρίζες λαχανικών). Δεν λείπουν όμως κι αυτά που περιλαμβάνουν τις «σούπερ» τροφές, όπως η σαλάτα «beautiful day» με σπανάκι baby, ηλιόσπορους, αβοκάντο, εποχιακούς βλαστούς και dressing από ελαιόλαδο, σκόρδο, λεμόνι και μαύρο θαλασσινό αλάτι. Ακόμη και τα γλυκά έχουν εξέχουσα θέση και μόνο παρασπονδίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού δεν περιέχουν επεξεργασμένα γλυκαντικά και λιπαρά, αλλά καλές πρώτες ύλες, όπως για παράδειγμα η vegan τάρτα μήλου «hug a tree», χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Έχοντας ως αφετηρία την αυθεντική μεσογειακή κουζίνα και διατροφή, το «Mimaya» προσφέρει ένα γευστικό ταξίδι σε αγαπημένες γειτονικές χώρες, όπως το εμπνεύστηκε ο σεφ Μιχάλης Ηρωγλίδης. Φρέσκα υλικά, διαλεγμένα με προσοχή, όπως ντομάτα, βουβαλίσια μοτσαρέλλα, πέστο βασιλικού, κροστίνι, ρόκα κι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αναμειγνύονται με μεράκι και μαεστρία για να προκύψει κάθε φορά ένα μοναδικό πιάτο. Ο κατάλογος προσφέρει πολλές επιλογές, στις οποίες αναγράφεται μάλιστα κι επεξήγηση (h) Διαίτης, (g) Περιέχει γλουτένη, (n) Περιέχει ξηρούς καρπούς. Αξίζει να δοκιμάσετε τη σαλάτα με ρόκα και γαλλικό μαρούλι με ψητό μανούρι Θεσσαλίας, θυμαρίσιο μέλι και μαύρο σουσάμι, βινεγκρέτ από οξύμελι, λιαστή ντομάτα του Mimaya και καβουρδισμένο κουκουνάρι με κροστίνι παρμεζάνας και τη Steak Salad με μαρούλι, μακαρόνι από κολοκυθάκι, καρότο και αγγουράκι, ντοματάκια τσέρι Σαντορίνης, ελιές Καλαμών κι αρωματισμένο φιλέτο μοσχαριού με βινεγκρέτ μουστάρδας ντιζόν και τυράκια με μεσογειακά μυρωδικά. Από κυρίως, το ψητό λαβράκι με λαχανικά ατμού και μπλε αλάτι Περσίας αλλά και η light μακαρονάδα με ψητά λαχανικά και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, που σερβίρεται είτε με φρέσκα ζυμαρικά, είτε με ζυμαρικά ολικής αλέσεως, κερδίζουν τις γαστριμαργικές εντυπώσεις και αυτών που αγαπούν τα λιπαρά.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Avocado: Νίκης 30, Σύνταγμα, Tηλ.:2103237878

Mimaya: Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, Tηλ.: 2108944850

Pure bliss: Ρομβης 24α, Σύνταγμα, Tηλ.: 210 3250362

YamatoFurinKazan: Αλκιμάχου 21, Παγκράτι, Tηλ.: 2107245361

Η ιαπωνική κουζίνα είναι γνωστή για τα ελαφριά πιάτα, αφού η φιλοσοφία της βασίζεται κατά κύριο λόγο στα εποχιακά λαχανικά, στα ψαρικά και φυσικά στο ρύζι και τα νουντλς. Το εστιατόριο «Yamato Furin Kazan», προσφέρεται για να βιώσει κανείς την αυθεντική εμπειρία της προαναφερθείσας μαγειρικής, χαρίζοντας αρκετές υγιεινές λύσεις. Το μενού περιλαμβάνει «παραδοσιακό» σούσι, το οποίο παρασκευάζει καθημερινά ο Ιάπωνας σεφ Yushimoto Nagayama, και αρκετά μαγειρευτά πιάτα. Επιλογές όπως sashimi kaze και chirashi sushi θα σας χορτάσουν χωρίς περιττές θερμίδες, αφού τα βασικά συστατικά τους είναι φιλέτο ωμού ψαριού και ρύζι. Για ένα υγιεινό τσιμπολόγημα δημιουργήστε μια ποικιλία που να περιλαμβάνει salmon avocado, futo-maki και tataki-maki. Αν πάλι δεν νιώθετε άνετα στην ιδέα του ωμού ψαριού, προτιμήστε ρύζι ατμού, νουντλς με λαχανικά και σούπες.

Πολύ πριν η υγιεινή διατροφή γίνει το νέο trend και οι όροι όπως οργανικό, βιολογικής καλλιέργειας και fair trade μπουν στο λεξιλόγιο του μέσου Έλληνα, το «Pure Bliss» πίστευε σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής γενικότερα. Για την ακρίβεια, η καλή πρώτη ύλη και ο σεβασμός στο περιβάλλον αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν κύρια χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του μαγαζιού που εδώ και χρόνια προσφέρει μερικά από τα πιο εναλλακτικά και υγιεινά πιάτα. Με μία επίσκεψη σας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσετε light πιάτα, πολλά εκ των οποίων χορτοφαγικά, vegan και χωρίς γλουτένη. Αν ακολουθείτε ομοιοπαθητική, θα βρείτε ροφήματα χωρίς τεϊνη και καφεΐνη. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τορτίγια με αβοκάντο, τυρί και σάλτσα και αραβική πίτα με πάστα αμυγδάλου και φρέσκα λαχανικά.

The post Φάτε έξω χωρίς να πάρετε θερμίδα: Εστιατόρια με light μενού appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα