Γιουβέντους: Η μεγαλύτερη ιταλική πληγή του Ολυμπιακού [βίντεο]

Ο Ολυμπιακός, την Τετάρτη (22/10) θα φιλοξενήσει την ομάδα που τον πλήγωσε όσο καμία άλλη στην Ευρώπη καθώς το 7-0 στο Τορίνο είναι ακόμη στο μυαλό όλων, τόσο των Ολυμπιακών, όσο και εκείνων που δεν είναι υπέρ του Ολυμπιακού...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Η Γιουβέντους τα τελευταία χρόνια πέρασε από διάφορες φάσεις. Από υπερομάδα, στον υποβιβασμό λόγω του σκανδάλου που είχε ξεσπάσει στην Ιταλία

για στημένα παιχνίδια. Τότε ήταν και η ευκαιρία για τον Αντόνιο Κόντε να αναδειχθεί. Ο Ιταλός προπονητής έφτιαξε την ομάδα, κυριολεκτικά από την αρχή και η «Μεγάλη Κυρία» επέστρεψε στη Serie A και όχι μόνο επέστρεψε αλλά κέρδισε και τρία σερί πρωταθλήματα.

Παρόλο όμως που στην Ιταλία είναι μια και δύο ταχύτητες μπροστά από τους αντιπάλους της, στην Ευρώπη μοιάζει... «Μικρή Κυρία» καθώς δεν έχει ακόμα το σθένος, ή την εμπειρία γιατί η ψυχή και το ταλέντο σίγουρα υπάρχει, για να επικρατήσει απέναντι σε ομάδες της Ευρώπης. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως έχει γνωρίσει τους αποκλεισμούς από την Γαλατάσαραϊ στο Champions League και από την Μπενφίκα πέρυσι στο Europa League και δεν έφτασε ως τον τελικό που διεξάγονταν στο «σπίτι» της.

Δεν κερδίζει την Γιουβέντους

Ο Ολυμπιακός έχει υποδεχθεί την Γιουβέντους και έχει αγωνιστεί στο Τορίνο, συνολικά 10 φορές. Την έχει κερδίσει μόλις μια φορά το 1999, δύο αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες και τις υπόλοιπες επτά τις κέρδισε η Γιουβέντους.

Το... σύστημα της Γιούβε

Πολλοί προπονητές... προσπάθησαν να σταματήσουν το παιχνίδι της Γιουβέντους, ωστόσο το 3-5-2 που χρησιμοποιούσε ο Κόντε και το συνεχίζει ο Αλέγκρι φαντάζει από τα πιο δύσκολα συστήματα της Ευρώπης. Στο Φάληρο οι Τορινέζοι αναμένεται να παραταχθούν με τον Μπουφόν κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας ο Ογκμπόνα, ο Μπονούτσι και ο Κιελίνι. Πιο μπροστά και δεξιά ο Λιχτστάινερ, αριστερά ο Ασαμόα και στο κέντρο ο Βιδάλ, ο Πογκμπά και ο Μαρκίζιο. Στην επίθεση ο Μοράτα και ο Τέβεζ.

Νίκη αγνοείται...

Ο Ολυμπιακός έχει βρει τον... δαίμονα του με τις ιταλικές ομάδες ειδικά εντός έδρας καθώς σε έντεκα αγώνες έχει μόλις δύο νίκες και αυτές έρχονται από το μακρινό παρελθόν. Στις 14/9 το 1972 ο Ολυμπιακός κέρδισε την Κάλιαρι στο UEFA, με 2-1 και το 1979 στην ίδια διοργάνωση, την Νάπολι.

18/09/07 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Λάτσιο CHL 1-1

18/10/06 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Ρόμα CHL 0-1

30/09/03 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Γιουβέντους CHL 1-2

25/11/99 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Γιουβέντους UCUP 1-3

17/03/99 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Γιουβέντους CHL 1-1

24/10/90 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Σαμπντόρια CCUP 0-1

04/10/79 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Νάπολι UCUP 1-0

14/09/72 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Κάλιαρι UCUP 2-1

20/09/67 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Γιουβέντους ChCHL 0-0

13/09/59 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Μίλαν ChCHL 2-2

The post Γιουβέντους: Η μεγαλύτερη ιταλική πληγή του Ολυμπιακού [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα