Χρυσαυγίτικες γροθιές και νεοδημοκρατικές στραβοκλωτσιές τα «ισοδύναμα» της ημέρας

Η συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμούς χρυσαυγιτών στο χθεσινό Ποντιακό συλλαλητήριο καθώς και η τραμπούκικη επίθεση των νεοναζί εις βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου καθώς και η μετέπειτα στάση της ΝΔ απέναντι στον Νίκο Φίλη, έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να «ξεγλιστρήσει» από την γωνία που τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχε βρεθεί.

Του Πάνου Ελευθερόπουλου

Με τους υποψήφιους προέδρους της

ΝΔ να μην έχουν καταλήξει ακόμα αν ο υπουργός Παιδείας είναι αυτός που όπλισε το χέρι των χρυσαυγιτών καθώς τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν υπέκυψαν στον πειρασμό της μετατόπισης της ευθύνης των επεισοδίων στο Νίκο Φίλη, η κυβέρνηση εντέχνως κατάφερε να περάσει στην αντεπίθεση βάζοντας ουσιαστικά στο περιθώριο των εντυπώσεων την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Με τον Ευάγγελο Μειμαράκη να αθωώνει ουσιαστικά τους φασίστες που ξυλοκόπησαν τον βουλευτή του με την φαεινή ιδέα των «ηθικών αυτουργών», ήταν βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει στην άκρη την εμπλοκή της διαπραγμάτευσης για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και την αδυναμία της να βρεί τα πολυπόθητα ισοδύναμα που θα απαλλάξουν την ιδιωτική εκπαίδευση από το χαράτσι του 23%.

Για «ακροδεξιά βουτιά της ΝΔ» κάνει σήμερα λόγο η Αυγή αντικατοπτρίζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου σε μια χρονική συγκυρία που η δική της περιοχή έχει μετατραπεί σε πραγματικό ναρκοπέδιο για την πορεία της συμφωνίας με τους εταίρους. Η εμπλοκή που δημιούργησε ο ΟΠΑΠ στην υπόθεση της φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών του ως ισοδύναμο του ΦΠΑ στην ιδ. εκπαίδευση αλλά και η απροθυμία των θεσμών να απαντήσουν στις ελληνικές προτάσεις για τα κόκκινα δάνεια, έχει προκαλέσει αμηχανία στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που βλέπει την κλεψύδρα των χρονικών της περιθωρίων να αδειάζει χωρίς καμία θετική ένδειξη στον ορίζοντα.

Την ώρα λοιπόν που τα τεχνικά κλιμάκια και των δύο πλευρών εξακολουθούν να συμφωνούν πως διαφωνούν σε όλα, η ΝΔ έδωσε δικαίωμα επικοινωνιακής διαφυγής στην κυβέρνηση και μάλλον το Μαξίμου χρωστά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ευ. Μειμαράκη αλλά και τον ίδιο τον Γ. Κουμουτσάκο που με τον τρόπο τους έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ μια ανέλπιστη πάσα.

Και αν στο πρώτο πλάνο ανοίγει ένας νέος κύκλος σκληρής αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία, στα παρασκήνια των διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους Θεσμούς, χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση για τους πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας «δεν έχουμε μετακινηθεί ούτε βήμα πίσω από τα όρια που προτείνουμε για το Νόμο Κατσέλη». Το ίδιο στέλεχος ανέφερε πως η τηλεδιάσκεψη θα επαναληφθεί σήμερα σε τεχνικό επίπεδο, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο υπουργών.

The post Χρυσαυγίτικες γροθιές και νεοδημοκρατικές στραβοκλωτσιές τα «ισοδύναμα» της ημέρας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα