Η μάχη της νεολαίας στη ΝΔ- Τα ποτά, τα video, τα hangouts και οι μετρήσεις

Τη μάχη της νεολαίας δίνουν με το δικό τους τρόπο οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, οι οποίοι προσπαθούν να κινητοποιήσουν και τις νεότερες ηλικίες προκειμένου να συμμετάσχουν στην εσωκομματική διαδικασία της 22ας Νοεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Ήδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διοργάνωσε ένα soiree στο trendy bar Einstein στο Μοναστηράκι, όπου είχε

την ευκαιρία να τα πει σε πολύ πιο χαλαρή διάθεση με τους νέους ψηφοφόρους, με τη συζήτηση να μην περιστρέφεται αναγκαστικά πάντα γύρω από την πολιτική. Στην ίδια λογική μπαίνει και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης- εγκαινίασε και το νέο site του meimarakis.gr-, ο οποίος τη Δευτέρα το βράδυ δίνει ραντεβού με τη νέα γενιά στον πολυχώρο πολιτισμού Acro στην Ιερά Οδό, όπου εμφανίζεται φέτος ο αγαπημένος του αθηναϊκού κοινού Γιώργος Σαμπάνης, επικουρούμενος από τις Τάμτα και Ευριδίκη.

Παράλληλα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας προέβη σε μια ενδιαφέρουσα κίνηση, στο πλαίσιο της digital καμπάνιας του, η οποία έχει προκαλέσει θετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες του facebook απηύθυναν ερωτήματα στον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ και η ομάδα διαδικτύου του, η οποία βρίσκεται εγκατεστημένη στο…war room της οδού Πανεπιστημίου, πήρε μια κάμερα και τον ακολούθησε για μια ώρα κατά τις δραστηριότητές του. Ο κύριος Τζιτζικώστας απάντησε και σε πολιτικά ερωτήματα, αλλά και σε πιο χαλαρά, όπως το αν είναι…βασιλικός, πώς διαχειρίζεται η γυναίκα του το γεγονός πως λείπει πολύ καιρό από το σπίτι, αλλά και το αν έχει κατοικίδιο.

Με τη σειρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης το ρίχνει στο… Google Hangout, το οποίο θα λάβει χώρα σήμερα, Παρασκευή, από τις 18:30 έως τις 20:30. Θα μπορούν να συμμετέχουν και να υποβάλλουν ερωτήματα πρακτικά όσοι έχουν λογαριασμό στη γνωστή πλατφόρμα gmail, ενώ από την πλευρά του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως «Όταν στο μέλλον η συγκεκριμένη πρακτική θα γίνει “must” στις προεκλογικές εκστρατείες, όλοι θα θυμούνται πως εμείς ήμασταν οι πρώτοι που καινοτομήσαμε και που πιέσαμε για ανοικτές διαδικασίες, για ξεκάθαρες θέσεις, για πραγματικό πολιτικό λόγο».

Πάντως, το άνοιγμα τους νέους δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς εκατέρωθεν «μπηχτές». Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, όταν ερωτάται στο video του για ποιον λόγο δεν εμφανίζεται τόσο συχνά στα ΜΜΕ, αναφέρει πως δεν έχει στόχο να γίνει…τηλεμαϊντανός, για να λάβει άμεσα απάντηση από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εξέλαβε τη φράση ως καρφί για τον ίδιο. «Αντί να πετάς "καρφιά" για τηλεμαϊντανούς δεν έρχεσαι Αποστόλη μου να κάνουμε μια συζήτηση της προκοπής αφιλτράριστη» έγραψε στο προσφιλές του twitter ο κύριος Γεωργιάδης, ο οποίος ανταπέδωσε το καρφί, χρησιμοποιώντας μια λέξη (αφιλτράριστη) που επιστράτευσε και ο κύριος Τζιτζικώστας κατά το video του.

Το ενδιαφέρον στοιχείο που αποτύπωσε η Pro Rata

Πέραν των λοιπών στοιχείων που καταγράφει η έρευνα της εταιρείας Pro Rata για την Εφημερίδα των Συντακτών, όπου επί της ουσίας αποτυπώνεται μια σαφής υπεροχή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έστω και αν δεν υπάρχει το ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, είναι χωρίς αμφιβολία το κριτήριο, με το οποίο θα ψηφίσουν, όσοι ψηφίσουν, στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Σε αυτό τον ποιοτικό δείκτη, η «ανανέωση του κόμματος» πλειοψηφεί με 36%, ενώ έπεται η «εφαρμογή μεταρρυθμίσεων» με 32%, «η νίκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα» με 26% και τέλος η «ενότητα του κόμματος» με 6%. Ακόμα και σε αυτούς που είναι βεβαια ή πολύ πιθανό να πάνε να ψηφίσουν, μπορεί η ενότητα του κόμματος να περνά μπροστά με 36%, πλην όμως η ανανέωση της ΝΔ μένει ψηλά με 33%.

Το εν λόγω ποιοτικό στοιχείο είναι σημαντικό, μιας και είναι το μόνο στο οποίο ο Απόστολος Τζιτζικώστας υπερισχύει του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 40% έναντι 36%, σε αντίθεση με το ερώτημα για την παράσταση νίκης, αλλά και για το ποιος θα κρατήσει ενωμένη τη ΝΔ, όπου η επικράτηση Μεϊμαράκη είναι καθαρή. Άλλωστε, στο επιτελείο του Απόστολου Τζιτζικώστα ποντάρουν πολύ στην ενεργοποίηση ψηφοφόρων με κριτήριο την ανανέωση του κόμματος, οι οποίοι είναι και ηλικιακά νεότεροι κατά τεκμήριο. Σε αντίθετη περίπτωση, πολλοί κομματικοί παράγοντες της ΝΔ εκτιμούν πως, αν η συμμετοχή μείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα και με περισσότερους «κομματικούς» ψηφοφόρους, τότε η επικράτηση Μεϊμαράκη είναι αρκετά πιθανή.

Φυσικά, τίποτα δεν έχει κλείσει, καθώς απομένουν περισσότερες από δύο εβδομάδες για να πάνε οι νεοδημοκράτες στις κάλπες, με το αποτέλεσμα να αναμένεται να καθοριστεί από πολλούς παράγοντες που δεν είναι σταθεροί και συνεπώς καθόλου εύκολα προβλέψιμοι. Ήδη, ο Άδωνις Γεωργιάδης ( ο οποίος διαψεύδει οργισμένα φήμες πως θα αποσυρθεί) έσπευσε να τουϊτάρει πως «η Εφημερίδα των Συντακτών διάλεξε ποιόν προτιμά για Αρχηγό της ΝΔ...εσείς θα διαλέξετε στις 22 Νοεμβρίου..για την ιστορία χαίρομαι που δεν με προτιμούν».

The post Η μάχη της νεολαίας στη ΝΔ- Τα ποτά, τα video, τα hangouts και οι μετρήσεις appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα