Κόκκινο πανί ο Φίλης για τη ΝΔ- Οι σκέψεις για πρόταση μομφής και οι κατηγορίες για ηθική αυτουργία

Η τραμπουκική επίθεση, την οποία δέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος άνοιξε επί της ουσίας τον ασκό του Αιόλου στη ΝΔ, μιας και το μέτωπο που έχει ήδη ανοίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη δείχνει να βαθαίνει, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνέχεια.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Η απρόκλητη επίθεση, μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας, που δέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατά τη διάρκεια του ποντιακού συλλαλητηρίου με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, έδωσε επί της ουσίας την αφορμή για

να κορυφωθεί η κόντρα που έχει ανοίξει η ΝΔ με τον υπουργό Παιδείας, σε μια επίδειξη…αντιπολιτευτικού σφυγμού, ο οποίος έμοιαζε απών λόγω της εσωκομματικής διαδικασίας.

Ήδη, από το πρωί της Τρίτης, οπότε και όλοι είδαν τις δηλώσεις Φίλη, ο υπουργός Παιδείας είναι κόκκινο πανί για τη ΝΔ. Πολλάκις βουλευτές του κόμματος, αλλά και το ίδιο το κόμμα, έχουν ζητήσει την παραίτηση Φίλη ή την απομάκρυνσή του από τον πρωθυπουργό, ενώ ο Μάκης Βορίδης, κατόπιν συνεννόησης με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει καταθέσει ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο την απομάκρυνση του υπουργού Παιδείας.

Παρά το ότι η ΝΔ δεν είχε ρόλο στον σχεδιασμό του ποντιακού συλλαλητηρίου, πολλοί βουλευτές του κόμματος κατέβηκαν από τη Βουλή στον Άγνωστο Στρατιώτη προκειμένου να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή των διαμαρτυρόμενων Ποντίων. Άλλωστε, κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος διατείνονται πως, οι απόψεις του κυρίου Φίλη μπορεί να είναι προσωπικές, πλην όμως ο θεσμικός του ρόλος ως υπουργός Παιδείας επιτάσσει να συντάσσεται με τις αποφάσεις της ελληνικής Πολιτείας, μιας και από το 1994 υφίσταται απόφαση της ελληνικής Βουλής για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων.

Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή μετά την επίθεση που δέχτηκε, ο Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής με εμφανή τα τραύματα από την επίθεση που δέχθηκε στο πρόσωπό του και κατονόμασε τον Νίκο Φίλη ως ηθικό αυτουργό για τα όσα συνέβησαν. «Έχουν υπάρξει πολλοί που επιχείρησαν την παραχάραξη της Ιστορίας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μεταξύ αυτών μπορεί ποτέ να έχει συγκαταλεχθεί υπουργός Παιδείας της χώρας μας. ”Είμαι πεπεισμένος έχοντας υποστεί την βιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων, αυτή τη δικαιολογία, το έδαφος, την τροφή και το νερό να αναπτυχθούν αυτά την δίνουν δηλώσεις, όπως αυτές που κάνατε (σ.σ. προς τον Ν. Φίλη), τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος στην τοποθέτησή του στη Βουλή και πρόσθεσε πως ο κύριος Φίλης) ήρθε η ώρα να αναλογιστεί τι πυροδότησε και να πράξει αναλόγως.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μείμαράκης, ο οποίος, ήδη από την Τετάρτη είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση πως «κάνει το παγώνι», ενώ είχε σημειώσει πως η εν λόγω άποψη μπορεί να εκφράστηκε, ώστε να γίνει η κυβέρνηση αρεστή στην τουρκική κυβέρνηση, ενόψει και της επίσκεψης Τσίπρα στη γείτονα χώρα. Ο κύριος Μείμαράκης κάλεσε τον Νίκο Φίλη να παραιτηθεί και τον κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης στον Γιώργο Κουμουτσάκο, «ο οποίος δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην ελληνική κυβέρνηση», κατά τον πρόεδρο της ΝΔ. Είναι σαφές πως το μέτωπο που ανοίγει με τον υπουργό Παιδείας δεν πρόκειται να κλείσει εύκολα, πολλώ δε μαλλον όταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισημοποίησε την πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού, κάτι που πάντως θεωρείται δύσκολο να γίνει, λόγω του ότι δεν έχει παρέλθει το εξάμηνο από τότε που η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίθεση εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου καταδικάστηκε αυτόματα και από τους υποψήφιους προέδρους της ΝΔ, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να στοχοποιείται από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, η οποία του χρέωσε, λόγω αναρτήσεων στο twitter, δημιουργία εχθρικού κλίματος ενόψει και του ποντιακού συλλαλητηρίου. «Όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα» αναφέρει σε αποστροφή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, για την οποία η ΝΔ με ανακοίνωσή της την κατηγορεί πως «Με τις δηλώσεις της, η κυβερνητική εκπρόσωπος ουσιαστικά καλύπτει και δικαιολογεί τραμπούκους και φασιστοειδή».

«Οι ψηφοφόροι της ΝΔ που θα εκλέξουν τον επόμενο αρχηγό μας στις 22 Νοεμβρίου, είμαι τελείως βέβαιος ότι θα εκλέξουν εκείνον που ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται περισσότερο. Και ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται περισσότερο εκείνον που υβρίζει νυχθημερόν. Θέλω να πω για μία και τελευταία φορά στην κ. Γεροβασίλη, να μη διανοηθεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ να παρεμβαίνει στις εσωτερικές μας διαδικασίες. Εμείς θα αποφασίσουμε ποιον αρχηγό θα βγάλουμε και όχι ο κ. Τσίπρας» ανταπάντησε με βραδινή του δήλωση ο Άδωνις Γεωργιάδης.

The post Κόκκινο πανί ο Φίλης για τη ΝΔ- Οι σκέψεις για πρόταση μομφής και οι κατηγορίες για ηθική αυτουργία appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα