Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας

Απόρθητο φρούριο η Βουλή. 20 κλούβες της αστυνομίας έχουν κλείσει τη Βασιλίσσης Σοφίας αποκλείοντας την πρόσβαση, υψώθηκε ο σιδερένιος φράχτης και έκλεισε το Ζάπειο.

Στο Σύνταγμα βρίσκονται πλέον όλοι οι διαδηλωτές καθώς έφτασε εκεί και ο κύριος όγκος της πορείας του ΠΑΜΕ. Διμοιρίες των ΜΑΤ

έχουν παραταχθεί μπροστά από το Κοινοβούλιο, σχηματίζοντας ασπίδα προστασίας, ενώ στις εισόδους των ξενοδοχείων της πλατείας –τα οποία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων γίνονται στόχος βανδάλων- έχει στηθεί μια διπλή αμυντική ζώνη από αστυνομικούς.

Πορείες, διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις συμβαίνουν αυτή τη στιγμή σε πολλά σημεία της χώρας η οποία βρίσκεται ούτως ή άλλως υπό απεργιακό κλοιό λόγω της πανεργατικής απεργίας (προβλήματα παρατηρούνται στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, αεροδρόμια, λιμάνια, εμπορικά καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς).

«Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή, λαϊκή συμμαχία, να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την Ε.Ε., της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», δηλώνει η Αλέκα Παπαρήγα που μετέχει στην πορεία ενώ από νωρίς το πρωί η ΕΛ.ΑΣ έχει αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποτρέψει τους κουκουλοφόρους να κάνουν επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Για μία ακόμα φορά κλειστός για τους επισκέπτες παραμένει ο Εθνικός Κήπος, μοτοσικλετιστές των ομάδων ΔΙΑΣ οργώνουν τους δρόμους του κέντρου και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα