5 super τροφές που σε αδυνατίζουν

Νέες έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν δεκάδες τροφές που θα σταματήσουν την όρεξή σας, θα δώσουν ώθηση στο μεταβολισμό σας και θα βοηθήσουν να χάσετε κιλά.

Αυτές είναι οι σούπερ τροφές:

Αυγά: Είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης και θα σας κάνουν αισθάνεστε χορτάτοι για αρκετή ώρα. Μελέτη που εξέτασε αρκετούς υπέρβαρους απέδειξε ότι όσοι έφαγαν δύο αυγά σκραμπλ με δύο φέτες τοστ και μισό φρούτο, κατανάλωσαν λιγότερο φαγητό για τις επόμενες 35 ώρες απ’ ότι εκείνοι

που έφαγαν 2-3 φέτες με μέλι ή μαρμέλαδα.

Φασόλια: Προφανώς δεν έχετε ακούσει ποτέ στη ζωή σας την χολεκυστοκινίνη, αλλά πρέπει να γίνει ο καλύτερος σας φίλος στη δίαιτα. Αυτή η πεπτική ορμόνη είναι ένα φυσικό κατασταλτικό της όρεξης. Πώς όμως μπορείς να λάβεις περισσότερη χολεκυστοκινίνη; Τρώγοντας φασόλια, μια και σύμφωνα με έρευνες του πανεπιστημίου της Καλιφορνία βρέθηκαν διπλάσια επίπεδα της ορμόνης σε όσους είχαν φάει φασόλια. Υπάρχουν ακόμη στοιχειά που θέλουν τα φασόλια να κρατούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά. Έξτρα μπόνους το γεγονός ότι ρίχνουν την χοληστερίνη.

Πράσινο τσάι: Το μυστικό που βοηθάει στο αδυνάτισμα δεν είναι η καφεΐνη, αλλά τα αντιοξειδωτικά που ονομάζονται κατεχίνες και είναι αυτά που επιταχύνουν τον μεταβολισμό, καίνε το λίπος και μειώνουν σημαντικά τον Δείκτη Μάζα Σώματος (BMI) και χαμηλώνουν την κακή (LDL) χοληστερίνη

Ξύδι: Σουηδική έρευνα που έκανε πειράματα σε ανθρώπους που βουτούσαν φέτες ψωμιού σε ξύδι, απέδειξε ότι έχασαν μέχρι 10 τοις εκατό περισσότερο λίπος, Η αιτία, το οξικό οξύ, το οποίο επιβραδύνει την διεύλεση της τροφής από το στομάχι, στο λεπτό έντερο και έτσι αισθάνεστε χορτάτοι για πολύ περισσότερο χρόνο. Στα θετικά είναι ότι εκτός από το βάρος, σας βοηθά στον έλεγχο της πίεσης και του σακχάρου και στα αρνητικά ότι η υπερβολική κατανάλωση επηρεάζει τα οστά.

Γκρέιπφρουτ: Το φρούτο που έγινε διάσημο στις διετές περασμένων δεκαετιών ξαναήρθε στη μόδα. Έρευνες επέδειξαν ότι τρώγοντας μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα ή πίνοντας χυμό τρεις φορές την ημέρα μπορείτε να χάσετε μέχρι 2 κιλα σε 12 βδομάδες, χωρίς να αλλάξετε καμιά διατροφική συνήθεια. Τα φυτοχημικά ουσίες του φρούτου μειώνουν τα επίπεδα ινσουλίνης, μια διαδικασία που μπορεί να αναγκάσει το σώμα σας να μετατρέψει τις θερμίδες σε ενέργεια και όχι σε λίπος. Προσοχή όμως ,γιατί επηρεάζει την επίδραση ορισμένων φάρμακων όπως τα αντιπηκτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα