Ποια είναι τα απαραίτητα βιβλία για να προετοιμάσετε το πρωτάκι σας

Η πρώτη μέρα του στη 1η τάξη του δημοτικού θα σηματοδοτήσει την αρχή μια μεγάλης περιόδου, της σχολικής. Για αυτή τη μεγάλη αλλαγή πρέπει να υπάρξει μια απαραίτητη προετοιμασία.

Το καλοκαίρι είναι η καταλληλότερη περίοδος για να βάλετε το παιδί σας σε μια προπαρασκευαστική διαδικασία. Μερικά χρήσιμα tips για το νέο του πρόγραμμα είναι τα εξής: ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την σωστή ανάπτυξή του. Η έννοια του προγράμματος όμως σε σχέση με την μελλοντική

του καθημερινή υποχρέωση είναι βασική. Μπορείτε να αρχίσετε σιγά-σιγά να το ξυπνάτε νωρίτερα. Προσπαθήστε να ισορροπήσετε την ώρα, όσο πιο νωρίς το βάζετε να κοιμηθεί, τόσο πιο νωρίς θα το ξυπνάει.

Αρχίστε να προετοιμάζεται το χώρο μελέτης του παιδιού. Δημιουργήστε ένα δικό του χώρο για να διαβάζει. Φτιάξτε ένα μικρό γραφείο στα μέτρα του και διακοσμήστε το με αντικείμενα που του αρέσουν και του φτιάχνουν τη διάθεση. Χρησιμοποιήστε χρώματα που ηρεμούν το μάτι και χαλαρώνουν, όπως το ανοιχτό πράσινο, το κίτρινο ή το γαλάζιο. Μάθετέ του ότι αυτός είναι ο δικός του χώρος κι αφήστε το να εγκλιματιστεί και να τον οικειοποιηθεί.

Τέλος, μπορείτε να του εμφυσίσετε την έννοια του σωστού προγραμματισμού. Είναι γνωστό πως για την καλύτερη δυνατή απόδοση με ότι κι αν καταπιάνεται κανείς, χρειάζεται ένα καλά συντονισμένο πρόγραμμα. Αρχίστε να μαθαίνετε το παιδί σας να ακολουθεί ένα πρόγραμμα. Φυσικά μπορεί να μην έχει διάβασμα, ιδίως το καλοκαίρι που οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί, μπορείτε όμως αντί αυτού να βρείτε παρόμοιες ασχολίες, όπως ζωγραφική, χειροτεχνίες και ενασχόληση με τα μελλοντικά γνωστικά του εργαλεία, τα βιβλία.

Ακολουθεί λίστα με μερικά χρήσιμα βιβλία και ένα extra bonus book για μικρούς κατασκηνωτές.

1 ΑΠΟ 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Καλοκαιρινά παιχνίδια. Για παιδιά που ετοιμάζονται για την Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ένα καλοκαιρινό βιβλίο από τη Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη που βουτάει στη θάλασσα της ύλης του Νηπιαγωγείου και προετοιμάζει το παιδί για την Α” Δημοτικού. Το παιδί περνά τις διακοπές του δημιουργικά, κολυμπώντας στη θάλασσα, παίζοντας με ψάρια, δελφίνια, καρχαρίες, γοργόνες και πειρατές! Κολλάει, χρωματίζει, κόβει, παρατηρεί, διασκεδάζει, παίζει με αριθμούς, λέξεις, παζλ και ντόμινο, κερδίζοντας το πιο όμορφο βραβείο!

Δείτε περισσότερα Galleries Το μεγάλο σχολείο

Παιδιά, θυμάστε την Παναγιώτα που μια φορά φοβόταν ένα δράκο; Αφού ξεπέρασε αυτό τον φόβο τη, τώρα έχει άλλες ανησυχίες: περιμένει με αγωνία να τελειώσει το νηπιαγωγείο και να πάει, επιτέλους, στο Δημοτικό, το Μεγάλο Σχολείο. Θέλει να γίνει μεγάλη κοπέλα! Πώς θα είναι, άραγε, η πρώτη μέρα στο δημοτικό; Θα τα καταφέρει η Παναγιώτα; Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι καλοί της φίλοι Γιώργος και Δώρα, οι γονείς, η δασκάλα και η γιαγιά της;

Μια ιστορία από την ψυχολόγο Γιούλη Μιγγείρου που θα βοηθήσει τα παιδάκια και τους γονείς να συζητήσουν για όλα όσα τους απασχολούν σε σχέση με το νέο ξεκίνημα στη ζωή τους.

Δείτε περισσότερα Galleries Το πρώτο μου βιβλίο με αυτοκόλλητα στα αγγλικά

Με αυτό το βιβλίο μπορείς να μάθεις περισσότερες από 200 λέξεις στα αγγλικά! Ταίριαξε τα αυτοκόλλητα με τις εικόνες του βιβλίου. Θα ανακαλύψεις
πόσο εύκολα και ευχάριστα μπορείς να μάθεις αγγλικά!

Με αυτό το βιβλίο επιτυγχάνονται:
– Η εκμάθηση λέξεων στα αγγλικά
– Η ταύτιση εικόνας και λέξης
– Ο συντονισμός ματιού-χεριού

Δείτε περισσότερα Galleries Αλφαβητάρι

Το Αλφαβητάρι απευθύνεται σε γονείς οι οποίοι θέλουν να συνδυάσουν τις απαραίτητές για την Α’ Δημοτικού γραμματικές γνώσεις, με την ευρύτερη καλλιέργεια των παιδιών τους. Μέσα από τις σελίδες του θα διαπιστώσετε ότι είναι εύκολο να προσφέρουμε στα παιδιά μας αληθινή παιδεία με τρόπο ψυχαγωγικό.

Δείτε περισσότερα Galleries 75 συμβουλές για να επιβιώσεις στην κατασκήνωση

Η ζωή στα 12 μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη:
Είσαι η μόνη που δεν έχει Tuenti, τα ρούχα σου είναι χάλια, δεν έχεις αγόρι, οι γονείς σου σε γράφουν σε κατασκήνωση αγγλικών χωρίς καν να σε ρωτήσουν…
Γι’ αυτό έφτιαξα αυτό το εγχειρίδιο δικής μου έμπνευσης, που θα σε βοηθήσει να επιβιώσεις στα δύσκολα. Α! Και κοίτα στο τέλος του βιβλίου. Εκεί έχω βάλει τις αφιερώσεις των φίλων μου, ένα απαραίτητο λεξιλόγιο και τα πιο λαμπερά αυτοκόλλητα.
Κανείς δε θα μπορεί να τα βάλει μαζί σου!

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: βιβλίο, καλοκαίρι, παιδί, πρώτη δημοτικού, σχολείο

Keywords
Τυχαία Θέματα