H Tilda Swinton έστησε το πιο επαναστατικό σχολείο χωρίς εξετάσεις

H 55χρονη Βρετανίδα ηθοποιός Tilda Swinton είναι μια εντελώς ανατρεπτική και τολμηρή γυναίκα που εκτός από την ιδιαίτερη καλλιτεχνική της πορεία, δεν δίστασε να βάλει πλώρη για ένα εντελώς διαφορετικό project.

Όταν τα δίδυμα παιδιά της, Honor και Xavier έγιναν 14, δεν μπορούσε να βρει κανένα ικανοποιητικό εκπαιδευτικό ίδρυμα για να συνεχίσουν την σχολική τους πορεία. Τα παιδιά είχαν τελειώσει το Moray Steiner School μα δεν υπήρχε καμία αντίστοιχη επιλογή για ένα

εναλλακτικό upper σχολείο. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να ιδρύσει η ίδια ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με τη δική της φιλοσοφία.

Το Drumduan Upper School είναι ένα εντελώς διαφορετικό σχολείο. Στόχος είναι ένας, το πνεύμα των παιδιών να αναπτυχθεί ελεύθερο, μακριά από τα στερεοτυπικά καλούπια που υπαγορεύουν τα σύγχρονα σχολεία. Το εκπαιδευτικό μοντέλο που οραματίστηκε και υλοποίησε δεν έχει test, εξετάσεις και οι μαθητές φωνάζουν τους δασκάλους τους με το μικρό τους όνομα και όχι «κύριο» ή «κυρία». Η περιέργεια ενθαρρύνεται και δεν υπάρχουν γραπτά με κόκκινα, επιδεικτικά διορθωμένα σημάδια.

«Δεν υπάρχει βαθμολογία, δεν υπάρχουν διαγωνίσματα ή εξετάσεις» εξηγεί η Swinton. «Τα παιδιά μου είναι 17 χρονών και θα αποφοιτήσουν σε ένα χρόνο χωρίς να έχουν δώσει ούτε ένα διαγώνισμα στη ζωή τους. Η εκμάθησή τους είναι όλη πρακτική, βασισμένη στην τέχνη και την κατασκευή. Έχουν μάθει φυσική, γεωμετρία και μαθηματικά κατασκευάζοντας ένα κανό, μελετώντας μέλισσες, ή καραμελώνοντας κρεμμύδια. Είναι τα πιο ευτυχισμένα 17χρονα που ξέρω. Ευτυχισμένα και με συνεχή όρεξη κι έμπνευση για να φτιάξουν κάτι».

Keywords
Τυχαία Θέματα