Τα… αξιοπερίεργα στα «πόθεν έσχες» των πολιτικών

Το αυξημένο εισόδημα του Καρατζαφέρη, το λαχείο του Βαΐτση Αποστολάτου, η ανύπαρκτη τράπεζα της Μπιρμπίλη και οι διευκρινίσεις Λοβέρδου

Στα περίεργα και αξιοσημείωτα στοιχεία των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των πολιτικών που δημοσιοποιήθηκαν και αφορούν στο 2009 καταγράφεται κατ’ αρχήν το πολυσυζητημένο θέμα της αύξησης του εισοδήματος

του Γιώργου Καρατζαφέρη κατά 157.000 ευρώ, γεγονός που έφερε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, προκειμένου να αιτιολογήσει αυτήν τη μεταβολή στα εισοδήματά του.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ γνωστοποίησε ότι πούλησε την εκπομπή του σε κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι (Star) έναντι 150.000 ευρώ.

Το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον κέντρισε και η δήλωση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Άννας Νταλάρα, στις καταθέσεις της οποίας καταγράφονται και 34.498 ευρώ σε τράπεζα που έχει την έδρα της στην Ελβετία, με την επωνυμία «Julius Baer». Πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι η κυρία Νταλάρα μέχρι τον Οκτώβριο το 2009 δεν ήταν βουλευτής, καθώς και το ότι δηλώνει αυτές τις καταθέσεις κανονικά στο «πόθεν έσχες».

Στα αξιοσημείωτα και η περίπτωση του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος, μεταξύ των πολλών ακινήτων που διαθέτει, δηλώνει συμμετοχή 11% και σε 45 γραφεία που πήρε από γονική παροχή το 2009.

Η σύζυγος του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Γιάννη Ραγκούση, δηλώνει ως μοναδικό εισόδημα 3.111 ευρώ, το οποίο προέρχεται από το επίδομα που λαμβάνει για το τρίτο παιδί.

Παρότι πάντως είναι αρκετοί οι βουλευτές και υπουργοί που δηλώνουν από κοινού με τους συζύγους τους ή από μόνοι τους υψηλά ποσά σε καταθέσεις και εισοδήματα, ο δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Βαΐτσης Αποστολάτος, έχει το δικό του, ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς μεταξύ των καταθέσεών του δηλώνει και ένα εκατ. ευρώ, το οποίο είχε κερδίσει σε λαχείο!

Επίσης, η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, δηλώνει καταθέσεις 70.700 λιρών Αγγλίας σε τράπεζα με την επωνυμία «Boutts», η οποία -τουλάχιστον στις μηχανές διαδικτυακής αναζήτησης- δεν βρέθηκε ως τράπεζα.

Επίσης, επειδή υπήρξε ένα ζήτημα με ακίνητο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Ερυθραία, που καταγράφεται ως αξίας 17.000 ευρώ, διευκρινίζεται ότι το ποσό αφορά αποπεράτωση έργων κατοικίας, που αγοράστηκε προηγούμενο έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα