«Πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά δεν φεύγω ακόμη από πρωθυπουργός» λέει ο Γ. Παπανδρέου

Πρόθυμος να κάνει συζητήσεις  με τη ΝΔ για να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του υπουρτγικού συμβουλίου, αλλά ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, τουλάχιστον όχι πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, το βράδυ της Παρασκευής. Ο κ. Παπανδρέου

δήλωσε ικανοποιημένος από τη στροφή, όπως είπε του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι έπρεπε να απειλήσει με δημοψήφισμα για να δεχθεί η ΝΔ την ανάγκη συναίνεσης. Ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν ξεκαθάρισε καμία από τις άλλες προθέσεις του, στην αρχική του τοποθέτηση. Υπαναχώρησε πάντως από τη θέση του για δημοψήφισμα, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει.

Τίποτα πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει. Εάν δηλαδή θα διαπραγματευτεί με τη ΝΔ και τη θέση του πρωθυπουργού. Εάν θα επιδιώξει να μείνει ο ίδιος πάση θυσία στην πρωθυπουργία και   θα δεθχεί άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής. Εάν θα επιδιώξει να μείνει στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ακόμη κι αν του ζητηθεί να παραιτηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα